SHOWbuzz

"index"

Nema više Prljavog kazališta, poznato je i pod imenom će Houra i Bodalec nastupati

18/07/2022

Sud je odredio i novčanu kaznu ako se Houra i Bodalec ne budu pridržavali privremene mjere

Jasenko Houra i Mladen Bodalec odsad će nastupati pod imenom Houra Grupa.

Otkrila je to najava za festival Fusion u Splitu gdje su trebali nastupati kao Prljavo kazalište. Međutim, sad se na službenim stranicama festivala grupa najavljuje kao Houra Grupa. U najavi je navedena biografija Prljavog kazališta, međutim bend je najavljen kao Houra Grupa, piše Index.hr.

Prošle sedmice hrvatski mediji pisali su o najavljenom koncertu Prljavaca u Zadru unatoč sudskoj zabrani korištenja imena. Sad je organizator zadarskog koncerta obrisao te objave i objasnio:

“Vuk mijenja svoju dlaku, ali ćud nikad. Možda se neće zvati Prljavo Kazalište, Prljavci ili slično, ali zato hitove, dušu i energiju niko ne može oduzeti na velikom koncertu 30.07. u našem čarobnom vrtu. Sve ostaje isto osim imena benda. Poštivajući sudske odluke, sve objave na našim stranicama od dana donošenja sudske odluke bit će izbrisane.”

Podsjećamo, početkom jula donesena je privremena sudska mjera kojom je Houri i Bodalecu zabranjeno korištenje imena Prljavo kazalište.

“Mogu potvrditi da je Trgovački sud u Zagrebu dana 1.7.2022. donio rješenje kojim se određuje privremena mjera kojim se g. Houri i g. Bodalecu nalaže da prestanu s radnjama kojima se povrjeđuju registrirani žigovi Fileša, odnosno da prestanu pružati usluge koje se odnose na kulturne djelatnosti pod nazivom PRLJAVO KAZALIŠTE, PRLJAVCI ili drugim sličnim nazivom, kao i da otkažu sve dogovorene aktivnosti i daljnje aktivnosti pod zaštićenim žigovima odnosno nazivima”, rekla je za Index ranije Kristina Delfin Kanceljak, advokaticaa Tihomira Fileša.

Određene i novčane kazne

Nekoliko dana kasnije Houra je otkrio da on u tom trenutku još nije bio dobio dokument o rješenju.

“Ja vam ne smijem ništa odgovarati dok je proces u toku, ne možemo”, kratko je rekao Jasenko Houra za Index te najavio prigovor na rješenje suda.

“Ne znam šta će biti dalje. Glupo mi je da nagađam”, dodao je.

Sud je odredio i novčanu kaznu ako se Houra i Bodalec ne budu pridržavali privremene mjere.

“Privremena mjera određena je pod prijetnjom novčanih kazni i to 30.000 kunn za Houru te 10.000 kuna za Bodaleca ukoliko ne postupe po tom rješenju, i to za svaku pojedinačnu povredu. Iskreno se nadamo da Houra i Bodalec neće odabrati plaćanja kazni umjesto poštivanja sudske mjere”, objasnila je advokatica Kanceljak.

Inače, grupa Prljavo kazalište osnovana je 1977. godine u Zagrebu. Ime je dobila po epizodi kultnog stripa Alan Ford.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.