Nicolas Cage

Niko ne troši pare na čudne stvari kao poznati hollywoodski glumac (FOTO)

Nicolas-Cage

Čini se da je Cage imao više novca nego što smo mogli da zamislimo

Veteran Holivuda i akcionih blockbustera Nicolas Cage u jednom trenutku je bio najtraženiji i najplaćeniji glumac. Iako se pokazao kao talentovan i sposoban čovjek, ipak jednu stvar nikada nije naučio – kako da (ne) troši novac.

Od početka njegove karijere 1983. godine bogatstvo se akumuliralo i ubrzo je postao multimilioner, a taj novac je uspio da spiska na skupe i često ekscentrične kupovine.

I pored raskalašenog trošenja novca čak 2009. godine ulazi u dugove jer nije platio 6,3 miliona dolara poreza na imovinu.

Ali prije nego što se našao u ozbiljnim finansijskim problemima, Cage je uživao u skupocjenim automobilima, egzotičnim ostrvima, zamkovima, privatnim avionima i jahtama, ali i u krajnje neuobičajenim kupovinama.

Ukleta kuća

Čini se da je Cage imao više novca nego što smo mogli da zamislimo, jer je 2006. godine kupio “ukletu” kuću za 3,45 miliona dolara.

Ova imovina pripadala je ozloglašenom serijskom ubici Madam Delfin La Lori, koja je bila dio visokog društva u Nju Orleansu.

Između 1787. i 1849. godine ona je mučila i ubijala bezbroj robova u svom domaćinstvu, i ta ubistva su se dešavala upravo u toj kući.

Nadgrobni spomenik

Nadgrobna ploča u obliku piramide na najstarijem groblju u Nju Orleansu pripada upravo Cageu.

Iako nije poznato koliko je platio ovaj spomenik, sigurno to nije bila jeftina kupovina.

Nakon kupovine ove “piramide”, Nicolas je rekao da namjerava da bude sahranjen na tom mjestu.

Lobanje životinja i dinosaurusa

Lobanja dinosaurusa bila je na samom vrhu njegovih prioriteta za kupovinu – a šta god da Nicolas želi, Nicolas dobije.

Glumac je kupio lobanju Tarbosaurusa staru 67 miliona godina i navodno je na aukciji pobijedio ponudu Leonarda Dikaprija.

Nicolas je za drevni predmet platio više od 300.000 dolara.

Međutim, kasnije bi se pokazalo da je lobanja zapravo ukradena, što je natjeralo Cagea da je preda mongolskim policajcima i prvobitnom vlasniku.

Štaviše, ovo mu nije bila čak ni prva kupovina lobanje. Prethodno je posjedovao prahistorijsku lobanju medveda koju je slučajno uništio dok je igrao bilijar u jednom od svojih skupocjenih domova.