Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

EBU

Nizozemac Joost Klein neće nastupiti na Evroviziji, diskvalifikovan je

joost klein
Foto: Screenshot/ YouTube

Podsjetimo, ranije su se pojavile glasine da je došlo do fizičkog obračuna Nizozemca i jednog od članova izraelske delegacije, a Klein nije nastupio na sinoćnjoj generalnoj probi

Predstavnik Nizozemske Joost Klein neće nastupiti u finalu Evrovizije. Nizozemac je diskvalificiran iz takmičenja, a iz EBU-a je stigla službena izjava kojom je potvrđeno da je diskvalificran.

“Švedska policija istražila je pritužbu jedne članice produkcijske ekipe nakon incidenta nakon njegovog nastupa u polufinalu u četvrtak navečer. Dok pravni proces ide svojim tokom, ne bi bilo prikladno da on nastavi s takmičenjem.

Željeli bismo jasno naglasiti da, suprotno nekim medijskim izvještajima i nagađanjima na društvenim mrežama, u ovaj incident nije bio uključen nijedan drugi izvođač ili član izaslanstva.

Zadržavamo politiku nulte tolerancije prema neprimjerenom ponašanju na našem događaju i predani smo pružanju sigurne i zaštićene radne okoline za svo osoblje na natjecanju. U svjetlu ovoga, ponašanje Joosta Kleina prema članu tima smatra se kršenjem pravila takmičenja”, stoji u saopćenju.

Podsjetimo, ranije su se pojavile glasine da je došlo do fizičkog obračuna Nizozemca i jednog od članova izraelske delegacije, a Klein nije nastupio na sinoćnjoj generalnoj probi.