Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nova pjesma Ede Maajke već je na YouTubeu

edo maajka

Dugo ga nije bilo s muzičkim novitetima, no u nekoliko mjeseci stigla je već druga pjesma Ede Maajke. U januaru je pjesmom „No pasaran“ najavio da su pripreme za novi album u toku a sada, pjesmom “Ojojoj” to potvrđuje i daje naslutiti kakav stil, zvuk i teme će dominirati albumom.

Album radnog naziva “Glavatar VII” najavljen je za oktobar ove godine, pratit će ga koncertne promocije diljem regije dok je Edo trenutono najviše fokusiran na svoju novu pjesmu – “Ojojoj”.

“Ojojoj su riječi i melodija koju dugi dio života potiho izgovaram kao utjehu, kada mi se desi nešto s čim sam nezadovoljan, povrijeđen, kad sam na gubitku… S druge strane, primijetio sam da taj način nošenja sa životom zna prerasti u užitak – biti žrtvom. Ne pričamo tu o finansijskoj neimaštini, socijalnim, niti zdravstvenim problemima, ovo o čemu pričam je neovisno o statusu, to je mentalni sklop koji je istreniran u svemu vidjeti problem”, kazao je Edo.

Pjesme No pasaran, te Ojojoj nastale su na Kooladeov beat.

“Beat na kojem repam je izvrstan, spor i mračan, čistokrvni klupski beat na koji se može repat milion tema. Dohvatio sam se tu i hejterizma, pljuvanja svakog uspjeha i svega nepoznatog, pljuvanje svega sto je drukčije. Ovo je vrijeme trovača. Primijetio sam puno trovača, na ulici, na socijalnim mrežama pogotovo, ljudi koji te jednostavno zatruju u samo pet minuta razgovora, sposobni da ti sjebu cijeli dan u tri srka kafe…”, objašnjava Edo.

Spot za novu Edinu pjesmu pogledalo je već više od 30.000 ljudi.