Novi skandal na dvoru: Camilla je pokušala razdvojiti Williama i Kate

Pictures-Kate-Middleton-Camilla.png

Ako jedva čekate neki skandal, možete se pouzdati u britansku kraljevsku porodicu.

Doduše, posljednjih godina malo su se primirili i sad se čine kao velika idilična porodica, ali svako malo iscure neke informacije koje dokazuju da nisu baš svi oduševljeni ostalim članovima kraljevskog čopora.

Iako je i sama bila jedva prihvaćena u kraljevsku porodicu nakon što je Charles zbog nje ostavio suprugu Dianu, Camilla Parker-Bowles nema problema s izražavanjem mišljenja ko bi trebao, a ko ne, član porodice. Barem tako tvrdi nova knjiga Game of Crowns: Elizabeth, Camilla, Kate, and the Throne.

U njoj se navodi da, iako se danas naizgled odlično slažu, Camilla isprva nije bila oduševljena s Kate Middleton. Štoviše, nagovarala je Charlesa da uvjeri Williama da ostavi pučanku.

Autor knjige Christopher Andersen tvrdi da je Camilla smatrala da je Kate “lijepa, ali prilično tupa”, a smetalo joj je i to što nema plemićko podrijetlo. Navodno je mislila da je Kate nedostojna budućeg princa.

Andersen tvrdi da je Camilla bila ljubomorna na mladi par, jer se bojala da će zasjeniti nju i Charlesa. Kad su Kate i William prekinuli nakon šest godina veze, Camilla je navodno rekla da je tako najbolje. Na njenu žalost, brzo su se pomirili.

“Bili smo jako mladi, bilo smo na fakultetu, tražili smo sebe, a kako smo različitih karaktera, prekid je bio način da nađemo svoj put i odrastemo”, rekao je svojedobno William u TV intervjuu.

Kate je dodala: “Tad nisam bila sretna zbog prekida, ali on me ojačao kao osobu. Saznate neke stvari o sebi koje dotad niste shvaćali, mislim da vas veza može previše obuzeti i zato zaista cijenim to vrijeme kad sam bila sama, iako tad nisam tako razmišljala”.