dostavljen je tužilaštvu

Objavljen snimak razgovora Danijele Štajnfeld i Branislava Lečića (AUDIO)

lecic Danijela Štajnfeld

Mediji su danas objavili, pozivajući se na nezvanična saznanja, da je glumica Danijela Štajnfeld u izjavi Višem javnom tužilaštvu otkrila ime kolege koji ju je silovao 2012. godine, što je Tužilaštvo potvrdilo saopštenjem, dodajući da su dalje provjere u toku i da se radi na prikupljanju dokaza

Danijela Štajnfeld potvrdila je da je u petak dala izjavu Tužilaštvu u kojoj je otkrila da je 2012. godine silovao glumac Branislav Lečić. Razgovor za Insajder snimljen je juče, neposredno prije njenog povratka u SAD.

Jedan od dokaza koji je dostavljen Tužilaštvu je i snimak razgovora koji je glumica snimila sa Lečićem nekoliko godina poslije silovanja. Kako je rekla za Insajder, pozvala ga je kao dio procesa svog izlječenja od traume koju je preživjela. Taj razgovor je snimala. Na ovom originalnom snimku prepoznatljiv je glas Branislava Lečića, a na osnovu sadržaja razgovora jasno je da Lečić događaj nije negirao.

Branislav Lečić nije odgovorio na pozive Insajdera, ali ni na poruku u kojoj je navedeno da ovaj portal posjeduje snimak razgovora koji je sada u Tužilaštvu kao dokazni materijal.

Mediji su danas objavili, pozivajući se na nezvanična saznanja, da je glumica Danijela Štajnfeld u izjavi Višem javnom tužilaštvu otkrila ime kolege koji ju je silovao 2012. godine, što je Tužilaštvo potvrdilo saopštenjem, dodajući da su dalje provjere u toku i da se radi na prikupljanju dokaza.

Prvi put o traumatičnom događaju javno je progovorila prije nekoliko mjeseci u svom dokumentarnom filmu snimljenom u Americi, gde je otišla da živi ubrzo nakon događaja. I snimak koji Insajder objavljuje je prvo objavljen u dokumentarnom filmu “Zaceli me” čiji je Danijela Štajnfeld autor, ali je glas bio modulisan tako da se ne prepoznaje. Originalni snimak razgovora koji je snimljen četiri godine nakon spornog događaja, na kom se jasno čuje glas Branislava Lečića, Danijela Štajnfeld nedavno je dostavila Tužilaštvu.

Govoreći o filmu, ona je ispričala da ju je kada je imala 21 godinu seksualno napastvovao moćnik iz filmske industrije, ne otkrivajući njegov identitet, ističući da bi, u tom slučaju, cijeli fokus filma bio na tome.

U saopštenju povodom optužbi glumice, koju su objavili mediji, Lečić je naveo da su tvrdnje da ju je silovao “najgnusnija laž” koja ga diskredituje.