Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Od kokuzluka do kraljevskog dvora: Nekad je u auto kroz gepek ulazila (FOTO / VIDEO)

MEGHAN HARRY

Sve dok princ Harry (33) nije kleknuo pred Meghan, aktivistički angažirana glumica morala je razmišljati o svojoj karijere.

Glumačku karijeru Meghan Markle (36) započela je 2002., nakon čega je na novu ulogu čekala dvije godine. Bila je bez novca i išla na audicije.

Kako tvrde prijatelji para, Markle i princ Harry na početku su romanse prilagođavali svoje susrete rasporedu Meghaninih snimanja na setu pa tek onda prinčevim obavezama prema dvoru.

No, kada je Harry izvadio pred glumicu prsten nasred kuhinje dok su pekli pile, brzo je donijela odluku. Meghan je prekinula glumačku karijeru koju je započela 2002. u popularnoj seriji ‘General Hosiptal’.

Princezin glumački debi emitiran je 14. novembra kada se na malim ekranima pojavila kao pacijentica Jill, a nakon te uloge, na iduću je čekala dvije godine. Mjesecima je bezuspješno obilazila audicije i živjela u besparici.

– U jednom trenutku nisam mogla otključati bravu svog automobila. Nisam sebi mogla priuštiti popravak pa sam očajnički tražila bilo kakav glumački angažman. Pet mjeseci parkirala bih gdje me niko nije mogao vidjeti jer sam morala u auto ulaziti te iz njega izlaziti kroz prtljažnik – pričala je Meghan.

U četvrtoj godini karijere prvi je put imala priliku glumiti u televizijskom filmu nakon čega se okušala u napetoj epizodi CSI NY-a.

Kao lik Veronice Perez pravdala se u toj seriji detektivima:

– Provela sam noć sa žrtvom zločina, no nisam ga ubila – rekla je Meghan u ulozi.

Zatim je 2008. prihvatila ulogu u remakeu kultne teen serije 90210, koji je prošao bez nekog velikog interesa gledatelja. U akcijskom propalom projektu ‘Knight Rider’ iz 2009., Markle je po prvi puta pokazala svoje atribute skinuvši se za ulogu Annie Ortiz.

Iduće je godine ‘dobacila’ na set Horatia Cainea kao inspektorica Leah Montoya u seriji ‘CSI Miami’. Zaredala je još desetak televizijskih i filmskih uloga dok nije 2011. došla ona prava – serija ‘Suits’ i uloga pripravnice Rachel Zane u njujorškom advokatskom uredu, u kojemu radi najbolji pravni manipulator, brutalni zavodnik i obožavatelj košarke Harvey Specter.

Njegov pripravnik Mike Ross, kojeg igra Patrick J. Adams osvaja srce ambiciozne studentice prava, pa se Markle u više navrata našla u strastvenoj akciji s njim.

Zbog snimanja serije preselila se u Toronto. To se pokazalo presudnim za njezin brak s producentom Trevorom Engelsonom (41). Razveli su se nedugo nakon početka snimanja, odluku su donijeli iznenada, a glumica je bivšem mužu dijamantni vjenčani prsten poslala poštom.

Osim navedenih uloga, koje su osim one u seriji ‘Suits’ manje, Meghan je glumila i u seriji ‘Fringe’, jednoj epizodi serije ‘Liga’ i u filmu ‘Kako se riješiti šefa’ gdje se doslovno pokazuje na par sekundi.

Po nekim je procjenama za 108 epizoda dobila 5,4 miliona dolara, dok se bogatstvo samo bake njenog supruga procjenjuje na vrtoglavih 530 miliona dolara. Meghanin otac, Thomas Markle, već ju je kao djevojčicu vodio po setovima serija na kojima je bio angažiran poput: Bračnih voda’, ‘Santa Barbare’, ‘General Hospital’ te ‘Facts of Life’.

Otada pa do 36. godine života, ostvarila je solidnu glumačku karijeru od koje je odustala zbog uloge koju će igrati do kraja života – vojvotkinje Sussexa, prve žene u istoriji koja nosi tu titulu.