Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"uvijek bio spreman pomoći"

Od Mustafe Nadarevića oprostio se i Goran Višnjić: Falit ćeš mentore

nadarevic visnjic

Prisjetio se i toga kako je Nadarević uvijek bio spreman podijeliti svoje znanje, predložiti, a ne nametati se

Od glumačkog velikana Mustafe Nadarevića koji je preminuo u 78. godini oprostio se i Goran Višnjić, kazavši da mu je otišao mentor.

“Mustafa Nadarević je čovjek koji je toliko utjecao na moju karijeru i život, kako savjetom, tako i režijom, prijateljstvom… Sama definicija riječi mentor u najpozitivnijem svjetlu. To je bio Mujki. Kad su mi svi govorili nemoj to, naškodit će ti karijeri, on mi je govorio da budem hrabar i da to uradim do kraja”, prisjetio se Višnjić.

Svih tih savjeta se, dodaje, držao i sam Nadarević.

“Uvijek je bio hrabar i uvijek u glavu. ‘Hamlet’, predstava ‘Hamlet u selu Mrduša Donja’, ‘Duga mračna noć’, ‘General'… Pa to je moja cijela karijera, 20 godina i svaki važan veliki projekt bio je tu i uvijek spreman pomoći i uvijek spreman dati sve od sebe, izboriti se za honorare mlađih kolega i ne dati da ih gaze direktori drame”, kazao je Višnjić.

Prisjetio se i toga kako je Nadarević uvijek bio spreman podijeliti svoje znanje, predložiti, a ne nametati se.

“Nadam se samo da sam mu se zahvalio na svemu toliko puta da sam nekad bio i dosadan, a njemu bi uvijek bilo neugodno. ‘Ma daj Gorane, pretjeruješ’ rekao bi mi… E moj Mujki, u tome nisam pretjerao, nikad, zaslužio si svaku riječ hvale i zahvale. Falit ćeš strašno puno stari moj, veliku si prazninu ostavio, ali srećom i veliko djelo. Počivao u miru Božijem”, poručio je Višnjić.