Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Održana komemoracija Marinku Madžgalju

marinko madzgalj

Veliki broj glumaca okupio se danas da oda posljednju počast glumcu i muzičaru Marinku Madžgalju na komemoraciji u Ateljeu 212 u Beogradu, čiji je član ansambla bio posljednjih šest godina.

Majci Marinka Madžgalja pozlilo je tokom komemoracije, a okupljeni su požurili da joj ukažu pomoć.

Jelena Đokić održala je potresan govor. “Minut je prekratak da bih održala hvalospjev. Hvala što si stvorio novi pravac “Madžgaljizacije”. Pitamo se, da li ćemo uspjeti da ti pariramo, a da se ne nasmijemo zajedno sa publikom. Cilj je bio tvoj da izmamiš osmijeh, sad bih voljela da mogu da umrem od smijeha. Znam, Maki moj, da bi to želio. Hvala ti na tome što si bio moj i ja bila tvoja. Hvala ti za dolaske u snove i molim te, Maki, dođi što prije. Ja te nikad neću prežaliti”, rasplakala je cijelu salu Jelena Đokić.

Pušten je insert iz filma “Ranjeni orao” u kome Marinko pjeva pjesmu “Kradem ti se u večeri rane”. Cijela sala je plakala.

Kroz jecaje sa Marinkom oprostio se i voditelj Ognjen Amidžić.

“Marinko i ja smo se slučajno upoznali i postali prijatelji. On me je uvukao u glumu. On bi sad tražio da pričam bilo šta. Proveli smo nevjerovatnih 13 godina zajedno. On je jedan od najtalentovanijih ljudi, u svim sferama”, ispričao je Amidžić i dodao:

“Ako je Marinko umro, kao što kažu da jeste, onda čovjek stvarno umire tek kad ga zaborave. Ja te, brate, neću zaboraviti.”

Kroz suze i jecaje, komemoracija je završena uz taktove pjesme “Svadbarskim sokakom”, koju je Marinko svojevremeno otpjevao.

Marinko Madžgalj preminuo je u 37 godini nakon borbe sa teškom bolešću.

Marinko Madžgalj operisan je u avgustu prošle godine zbog problema sa pankreasom. Iako se činilo da se glumac oporavlja, ljekari nisu željeli da daju prognoze.

Ostaće upamćen kao vrstan komičar, voljeni kolega i veliki čovjek.