Korčula

Oliver Dragojević dobio spomenik u Veloj Luci

oliver (1)

Oreb i Oliver bili su prijatelji i saradnici, a Izvorovi stihovi zauvijek će živjeti i u Oliverovim pjesmama. Riječi vrsnog kipara i umjetnika zapisane su u Moja Emilija, Moj Brodiću Jo da mi je, te drugim pjesmama njegova sumještana

Na stotinjak metara od rodne kuće legendarnog hrvatskog muzičara Olivera Dragojevića na Korčuli u Veloj Luci, preko noći, osvanuo je dugoočekivani spomenik muzičkom velikanu bez velike pompe i svečanog otvorenja.

S obzirom na pandemiju, kip muzičara koji svira gitaru na molu pojavio se tiho. Spomenik je izradio Izvor Oreb, vrsni slikar, kipar i pjesnik iz Vele Luke, piše Dnevnik.hr.

Oreb i Oliver bili su prijatelji i saradnici, a Izvorovi stihovi zauvijek će živjeti i u Oliverovim pjesmama. Riječi vrsnog kipara i umjetnika zapisane su u Moja Emilija, Moj Brodiću Jo da mi je, te drugim pjesmama njegova sumještana.

Otkako Oliver više nije s nama, njegov se spomenik željno iščekivao, a govorilo se kako će se postaviti u Splitu. Srećom, na inicijativu Izvora Oreba i Vele Luke muzička legenda koja je pružila nemjerljiv doprinos muzičkoj baštini i svojim stihovima ostala upisana u srcima mnogih dobila je zasluženi spomenik.