Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prince george

On je u januaru otkrio kako će se zvati beba Meghan Markle i princa Harryja

prince-george

U januaru ove godine britanski mediji objavili su da je tada petogodišnji princ George prilikom šetnje sa svojom bakom Carole Middleton naišao na jednu ženu koja je dala izjavu medijima o svom susretu s malim kraljevićem

Konačno se zna kako se zove sin Meghan Markle i princa Harryja – potpuno je iznenađenje a glasi Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Ovaj poprilično neuobičajen izbor iznenadio je javnost jer se očekivalo da će Meghan i princ Harry izabrati neko tradicionalno ime. Najviše se nagađalo da će se dijete zvati Albert ili Arthur, ali na kraju je prevagnulo ime Archie.

Ovo ime ima njemačke korjene i znači “veoma hrabar”, ali iako na prvi pogled djeluje da nema veze sa kraljevskom porodicom, istina je sasvim drugačija.

U januaru ove godine britanski mediji objavili su da je tada petogodišnji princ George prilikom šetnje sa svojom bakom Carole Middleton naišao na jednu ženu koja je dala izjavu medijima o svom susretu s malim kraljevićem.

– Šetala sam psa, a tu je bila i policija koja me je upozorila da ne fotografišem nikoga iz kraljevske porodice. Onda je George prišao i počeo da mazi mog psa. Počeli smo da pričamo, pa sam ga pitala kako se zove, iako naravno to znam. Na moje iznenađenje, rekao mi je da se zove Archie. Ne znam zašto je to rekao, ali meni je to slatko – rekla je tada žena.

Nekoliko mjeseci kasnije ispostavilo se da je baš to ime dobio sin Meghan i Harryja, Archie Harrison Mountbatten-Windsor.