Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sofia Vergara

Ona je najplaćenija glumica na svijetu

sofia-vergara

Zvijezda “Moderne porodice” Sofia Vergara na vrhu je Forbesove liste najplaćenijih glumica na svijetu, predvodeći televizijske glumice u godini kad su kina zapala u krizu

Sofia Vergara – koja je trenutno sutkinja u emisiji ‘America's Got Talent’ – zaradila je nevjerovatnih 43 miliona dolara (više od 70 miliona KM) u posljednjih 12 mjeseci i, nakon što je prošle godine zauzela drugo mjesto, ovoga puta zasjela na tron.

48-godišnja Kolumbijka zarađivala je 500 hiljada dolara po epizodi u posljednjoj sezoni Emmyjem nagrađene “Moderne porodice” koja je prestala sa snimanjem početkom ove godine, a Forbes je procjenio da će zaraditi ‘barem 10 miliona dolara po sezoni’ za ‘America's Got Talent’, jednu od najpopularnijih takmičarskih emisija u SAD-u.

Pandemija koronavirusa paralizirala je Hollywood, prisilivši zaustavljanje produkcija i zatvaranje kina, te je snimanje mnogih visokobudžetnih filmova odgođeno.

Na drugom mjestu Forbesove liste, sa 33.5 miliona dolara zarade našla se Oscarovka Angelina Jolie, dok je na trećem mjestu našla zvijezda filma ‘Wonder Woman’ Gal Gadot sa 31.5 miliona dolara.

Upravo glumice, koje najviše zarađuju na televiziji ili streaming servisima, nalaze se na vrhu liste, pa je tako na osmom mjestu glavna glumica ‘Uvoda u anatomiju’ Ellen Pompeo, a odmah iza nje zvijezda ‘Sluškinjine priče’ Elisabeth Moss. Još jedna dobitnica Oscara, Viola Davis, prvi se puta pojavila na top 10 listi.

Deset najplaćenijih glumica u svijetu u 2020. godini je zaradilo ukupno 254 miliona dolara, dok su njihove muške kolege zaradile gotovo duplo više u istom periodu.