Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

odluka suda

Otac Britney Spears nakon 13 godina suspendovan uloge skrbnika

Britney-Spears-Jamie-Spears

Sutkinja Brenda Penny je nazivajući trenutnu situaciju “neodrživom”, odlučila je da će ovlašteni javni računovođa John Zabel preuzeti nadzor nad njenom imovinom

Američka pop zvijezda Britney Spears prvi put nakon 13 godina neće biti pod nadzorom svog oca, nakon što je Sud u Las Angelesu odlučio da Jamie Spears bude odmah suspendovan sa pozicije skrbnika, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sutkinja Brenda Penny je nazivajući trenutnu situaciju “neodrživom”, odlučila je da će ovlašteni javni računovođa John Zabel preuzeti nadzor nad njenom imovinom.

Jamie Spears, suočen sa teškim kritikama zbog svog 13-godišnjeg upravljanja poslovima svoje kćeri, zapravo je želio da se skrbništvo trajno prekine, ali je sutkinja iznenada suspendovala njegovu ulogu. Saslušanje o tome kako nastaviti s vođenjem imovine ili o tome da li skrbništvo u potpunosti okončati vjerovatno će se održati do kraja godine.

Britney Spears nije prisustvovala raspravi pred sudom, ali prema pisanju američkih medija njen advokat Mathew Rosengart iznio je teške optužbe na račun njenog oca, nazivajući ga “okrutnim, otrovnim i nasilnim čovjekom”.

Citirao je i izvještaj New York Timesa da je Jamie navodno postavio uređaj za snimanje u spavaćoj sobi svoje kćerke. Takve optužbe odbacila je njegova advokatica Vivian Thoreen, rekavši: “To nije dokaz, to je retorika.”

U junu je Britney Spears plakala tokom sudskog ročišta na kojem je tražila da se okonča očev nadzor. Ona je također objavila poruke na društvenim mrežama tražeći da se njen otac i drugi umiješani suoče s krivičnim prijavama zbog “zloupotrebe uloge.”

Jamie Spears preuzeo je kontrolu nad imovinom dobitnice Grammyja, nakon niza epizoda s porocima i problemima s mentalnim zdravljem koje su dovele u pitanje njenu sposobnost da upravlja svojom imovinom, koja se sada procjenjuje između 100 i 200 miliona dolara.

On je također nadzirao njeno zdravstveno stanje sve dok se nije povukao 2019. godine. Jodi Montgomery tada je imenovana na tu poziciju, te je i dalje obnaša.

No, čak tri dokumentarna filma o njenom slučaju izazvali su sumnju u posao koji obavlja Jamie Spears čime je među njenim fanovima osnovan pokret “Free Britney”. Čak su i članovi američkog Kongresa, konzervativci i liberali, pozvali na prekid nadzora nad njom.

Britneyini fanovi okupljeni ispred zgrade suda proslavili su razvoj događaja sa ročišta u srijedu.