Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otkriven razlog zbog kojeg je najpopularnija kineska glumica nestala?

fan334

Popularna kineska glumica i pop pjevačica Fan Bingbing je zbog utaje poreza kažnjena sa novčanom kaznom od 884 miliona kineskih jena (130 miliona dolara), prenosi Anadolu Agency (AA).

Novinska agencija Xinhua objavila je kako su istragom koju je provela Državna porezna uprava Kine ustanovljene nepravilnosti u ugovorima koje je Fan potpisivala sa filmskim kompanijama, a s ciljem prikrivanja stvarne zarade.

Utvrđeno je da je poznata glumica na taj način vršila utaju poreza.

Ukupna kazna koja je određena za Fan iznosi 130 miliona dolara (oko 220 miliona KM) , a ona se odnosi na neplaćeni porez kao i na troškove odgode plaćanja.

Potvrđeno je također kako glumici nije izrečena i zatvorska kazna zbog činjenice da je prvi put osuđena za utaju poreza.

View this post on Instagram

#355Movie #CannesYouHandleUs #电影355

A post shared by Fan Bingbing 范冰冰 (@bingbing_fan) on

Guardian piše kako do 31. decembra mora isplatiti dugovanja kako bi to ostalo tako.

Pored značajnih uloga u filmovima kineske kinematografije, Fan je ostvarila i značajne uloge u Hollywoodu. Među najznačajnim filmovima u kojima je igrala su “X-Men: Days of Future Past)” te “Iron Man 3”.

Bingbing, prema pisanju svjetskih medija, nije viđena u javnosti od jula. Cijela nacija bila je zabrinuta šta se dogodilo s njihovom mezimicom, da bi se ispostavilo da je razlog vjerovatno utaja poreza.

Mediji je ne spominju, kao ni brendovi s kojima je surađivala. Čak je i njen dečko obrisao zajedničke fotografije s društvenih mreža, a kineska vlada odbila je komentirati glumicu.