Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

umro u 44. godini

Detalji o iznenadnoj smrti supruga hrvatske TV voditeljice Nikoline Ristović

Nikolina-Ristovic-i-Vidoje-Ristovic

Iako su pojedini mediji objavili da je umro iza ponoći, Blic javlja da se to dogodilo jutros oko 10 sati

Vidoje Ristović (44), srbijanski historičar umjetnosti i suprug popularne hrvatske voditeljice Nikoline Ristović, umro je danas iznenada.

Iako su pojedini mediji objavili da je umro iza ponoći, Blic javlja da se to dogodilo jutros oko 10 sati.

“Imao je zakazanu masažu. Pojavio se na njoj, a nakon nekog vremena mu je pozlilo. Ljudi iz salona su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali su oni samo mogli da konstatuju smrt. Zatim su pozvali porodicu i saopćili da je preminuo. Veliki broj policajaca je izašao na teren”, napisano je.

Foto: Instagram

Vidoje Ristović rođen je 25. jula 1978. godine u Beogradu. Bio je srpski poduzetnik i kolekcionar umjetnina. S Nikolinom Ristović u braku je bio od 2013. godine. Imaju kćer Unu Sofiju. Ristović iz prvog braka ima i kćer Mateu.

Ristović se od rane mladosti bavio kolekcionarstvom, a njegova porodica najbogatija je kolekcionarska obitelj u Srbiji. Kao strastveni kolekcionar i poznavatelj umjetnina, Ristović je za života skupio komade koji vrijede milione.

Ristović je nekoliko sati prije smrti na Instagramu objavio fotografiju svoje kćerkice Une koju je 2014. dobio s Nikolinom. Na fotografiji malena Una stoji ispred slike u muzeju.

Foto: Instagram

“Krv nije voda, znatiželjna tatina djevojčica. Uhh, samo kad izađosmo…”, napisao je u opisu slike. Fotografija je nastala na porodičnom putovanju u Madrid gdje su Nikolina i Vidoje išli za uskrsne praznike.

Podsjetimo, Vidoje Ristović i Nikolina Ristović deset su godina proveli zajedno. Upoznali su se u Dubrovniku, a zatim ponovo sreli u Beogradu gdje je Nikolina boravila poslom. Voditeljica je jednom prilikom ispričala da joj se Vidoje dugo udvarao te joj slao poklone, među kojima su bile velike količine gumenih bombona koje ona obožava.

Godine 2012. potvrdili su svoju vezu, a Vidoje je Nikolinu ubrzo i zaprosio. Vjenčali su se 2013. godine u Monte Carlu, gdje su pozvali 70 svojih najbližih prijatelja i članova porodice.