Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dokumentarni filmovi

Otvoren konkurs za 25. Mediteran Film Festival

mff mediteran film festival
Foto: MFF

Na konkursu mogu učestovati autori dokumentarnih filmova iz mediteranskih zemlja koji svoje prijave pošalju do 31. jula 2024. godine

Otvoren je konkurs za prijavu dokumentarnih filmova za 25. Mediteran Film Festival, koji će od 8. do 12. oktobra 2024. biti održan u Širokom Brijegu.

Na konkursu mogu učestovati autori dokumentarnih filmova iz mediteranskih zemlja koji svoje prijave pošalju do 31. jula 2024. godine.

Mediteran Film Festival dijeli filmove u takmičarskom programu u dvije kategorije – selekciju kratkog dokumentarnog filma, u trajanju do 30 minuta, te selekciju dugog dokumentarnog filma, u trajanju više od 30 minuta. Selektor festivala pregledat će sve filmove koji budu poslani najkasnije do 31. jula 2024. i čija prijava bude ispunjavala sve zadane uvjete.

O najboljima će za vrijeme 25. MFF-a odlučivati šesteročlani međunarodni žiri, koji će ocjenjivati filmove iz obje selekcije te tako dodijeliti MFF projektore u dugometražnoj, odnosno kratkometražnoj selekciji.

Za najbolju kameru nagradu će dodijelit Asocijacija snimatelja i snimateljica u Bosni i Hercegovini, a tradicionalno svojim glasovima za omiljeni film jednu nagradu dodijelit će i publika Festivala.

Detalji s uslovima prijave, kao i sama prijavnica, nalaze se na službenoj web stranici Festivala, podsjećaju organizatori.