Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ovogodišnji rekorder

Ova HBO-ova serija ima čak 27 nominacija za nagradu Emmy

naslijedje serija
Foto: Press

Dva puta proglašena najboljom dramom, serija se takmiči za trofej uz također HBO-ovu seriju The Last of Us koja je dobila 24 nominacije

HBO-ova drama Nasljeđe, priča o nemilosrdnoj borbi za kontrolu nad porodičnim medijskim carstvom, vodi po broju nominacija za televizijske nagrade Emmy dobivši ih čak 27 za posljednju sezonu serije, prenosi Hina.

Dva puta proglašena najboljom dramom, serija se takmiči za trofej uz također HBO-ovu seriju The Last of Us koja je dobila 24 nominacije. Za najbolju dramu nominirani su i Zmajeva kuća, Andor, Nazovi Saula, Yellowjackets, Kruna i Bijeli lotus.

Ted Lasso, dvostruki dobitnik Emmyja za najbolju seriju, takmičit će se za nagradu za najbolju komediju u konkurenciji sa serijama Osnovna škola Abbott, Čudesna gđa Maisel, Medvjed, Barry, Samo ubistva u zgradi i Wednesday.

Brian Cox nominiran za najboljeg dramskog glumca

Za najboljeg dramskog glumca takmiče se zvijezde Nasljeđa Brian Cox, Jeremy Strong i Kieran Culkin, a njihova kolegica Sarah Snook smatra se favoritkinjom za nagradu za najbolju dramsku glumicu. Dobitnik Emmyja Jason Sudeikis, zvijezda Teda Lassa, nominiran je za najboljeg komičara za treću sezonu serije koja se prikazuje na Apple TV+.

Prvi put nominirani Jeremy Allen White iz serije Medvjed i Jason Segel koji glumi psihoterapeuta u seriji Shrinking takmiče se isto tako za nagradu za najboljeg komičara.

U kategoriji najbolje komičarke nominirane su zvijezda Gđe Maisel Rachel Brosnahan, zvijezda serije Osnovna škola Abbott Quinta Brunson, Christina Applegate za ulogu u seriji Mrtav za mene, Natasha Lyonne za ulogu u seriji Pokeraško lice i Jenna Ortega iz serije Wednesday.

Pobjednike će izabrati gotovo 20.000 članova Televizijske akademije. Nagrade se obično dodjeljuju u septembru, no to bi moglo biti odgođeno zbog štrajkova scenarista i glumaca.