Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ovo je trebala biti naslovna pjesma u novom filmu o Jamesu Bondu

james bond

Radiohead je na Božić objavio pjesmu koja je trebala biti naslovna pjesma najnovijeg filma o Jamesu Bondu “Spectre”. Kao što vjerovatno već znate, producenti su izabrali pjesmu Sama Smitha “Writing's On The Wall”.

“Prošle godine su tražili da snimimo naslovnu pjesmu za film o Bondu ‘Spectre’. To smo i napravili, ali na kraju nije izabrana pa smo snimili nešto naše, nešto što nam se jako sviđa”, napisao je pjevač Radioheada Thom Yorke na Twitteru.

“Kako godina dolazi svom kraju, mislili smo da biste je htjeli poslušati. Sretan Božić. Neka sila bude s vama”, napisao je Yorke.

Pjesma se zove baš kao i film “Spectre”, a objavljena je na muzičkom servisu SoundCloud, te je dostupna za besplatni download.

Prve reakcije na pjesmu Radioheada su pozitivni i daleko pozitivnije od onih koje je izazvala izabrana pjesma “Writing's On The Wall”. Pjesma Sama Smitha ipak je uspjela osvojiti slušatelje pa je tako postala prva naslovna pjesma iz nekog filma o Bondu koja se popela do prvog mjesta na britanskoj top listi.