Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FKA Twigs

Pjevačica podnijela tužbu protiv bivšeg dečka, glumca Shije LaBeoufa

Bivši par upoznao se 2018. godine kada je ona gostovala u filmu za koji je scenarij upravo LaBeouf napisao

Pjevačica Tahliah Debrett Barnett poznatija kao FKA Twigs na sudu u Los Angelesu je službeno podnijela tužbu protiv bivšeg dečka, glumca Shije LaBeoufa. 32-godišnja muzičarka u tužbi tvrdi kako ju je LaBeouf namjerno zarazio spolno prenosivom bolešću te ju je neprestano maltretirao dok su bili u vezi.

Kako stoji u službenoj tužbi, pjevačica svog bivšeg tuži zbog seksualnog napastovanja te emotivnog stresa. Istaknula je i kako ju je LaBeouf neprestano psihički i fizički maltretirao.

Par je bio zajedno manje od godine dana kada su u maju 2019. godine objavili da su se razišli. Govorili su kako je razlog tome pretrpan raspored koji obojica imaju te da nemaju vremena jedno za drugo. Sada je pjevačica odlučila o svemu progovoriti, a prvi korak u tome je sudska tužba u kojoj je iznijela brojne detalje.

Nabrojala je mnoge situacije iz njihove veze, a istaknula je kako joj je LaBeouf jednom prilikom prijetio da će automobilom sletjeti s ceste ako mu ne kaže da ga voli. Uspjela ga je nagovoriti da stane na obližnjoj benzinskoj stanici, a zatim ju je zgrabio i počeo vikati na nju sve dok ju nije natjerao da se vrati u auto. Prema njenim tvrdnjama, jednom se probudila usred noći, a glumac ju je pokušavao zadaviti.

Bivši par upoznao se 2018. godine kada je ona gostovala u filmu za koji je scenarij upravo LaBeouf napisao. Zaljubili su se, a Shia je FKA Twigs nagovorio da se ne vraća u London, već da ostane s njim u Los Angelesu.

Problemi su počeli već u početku veze, a kaže kako ju je LaBeouf tjerao da spava gola te je pored kreveta držao pištolj. Dodaje da ju je bilo strah ići u kupaonu tokom noći kako glumac ne bi pomislio da se radi o provalniku te krene pucati. Navodno joj je ugrožavao karijeru, a u jednom trenutku se bojala i da njezin menadžer ne može doći do nje, jer ju je Shia pokušavao na sve načine izolirati od svih s kime je radila.

U jednom trenutku je počela odlaziti na terapije, a psihijatrica joj je pomogla da smisli plan bijega. Mjesec dana prije prekida Shia ju je navodno uhvatio kako pakuje kofere te ju je zaključao u sobu i nije joj dao da izađe te se derao na nju.

Glumac je reagirao na optužbe te je rekao kako većina svega nije tačna, no dijelom krivi sebe zbog alkoholizma.

“Dugujem svojim bivšima da javno iznesu svoje optužbe protiv mene zbog svega što sam im učinio. Oporavljam se od ovisnosti te se nekih stvari ni ne sjećam zbog toga jer sam bio previše pijan. Ne mogu promijeniti prošlost. Mogu je samo prihvatiti i nadati se boljoj budućnosti”, stoji u glumčevoj izjavi.

“Daleko sam još od toga da sam izliječen od alkoholizma i PTSP-a, ali ustrajan sam u tome da se potpuno oslobodim ovisnosti”, rekao je.

FKA Twigs ističe da ga nije ranije prijavila jer ju je bilo strah kako bi joj to moglo naštetiti karijeri. Još jedan od razloga je činjenica da je bila uvjerena kako nadležni neće napraviti ništa po tom pitanju.

“Mislila sam da mi niko neće vjerovati”, ispričala je glazbenica. Ukoliko dobije parnicu protiv glumca, FKA Twigs ističe kako će sav novac donirati udrugama koje se bore protiv nasilja u porodici.