Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pobjednici Eurosonga stižu prijetnje smrću iz BiH: To su luđaci

netta

Prašina koja se podignula nakon što je Netta Barzilai (25) trijumfirala na ovogodišnjem izboru za najbolju pjesmu Europe još se nije stišala.

Dok se u njezinoj domovini Izraelu već danima slavi, mlada pjevačica našla se na udaru govora mržnje, i to isključivo zbog svojega porijekla.

Naime, Netta se požalila kako na društvenim mrežama ne prestaje dobivati prijeteće poruke, a među pošiljateljima našli su se čak i pojedinci iz BiH- srpski Espreso tako piše kako su Izraelku, između ostalih, verbalno napali i ljudi iz BiH, Albanije te Srbije.

– Iako me politika nimalo ne zanima, našla sam se na meti luđaka i poremećenih umova, i to samo zato što sam predstavljala svoju zemlju na muzičkom festivalu. Pokušavam ignorirati prijetnje koje mi se šalju zbog svega što se događa u Izraelu, ali grozno je kad ti se neko obraća na tako ružan način i želi ti smrt – rekla je Netta.

– Oslobodite Palestinu! Debela, od**bi ili krepaj! Nakazo jedna, bolesna si, i ti i taj tvoj izopaćeni narod! – ovo su samo neke od poruka koje je Izraelka primila na društvenim mrežama. Većina autora se, naravno, skriva iza lažnih profila.