Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

francuska

Policija upala u kuću Alaina Delona, našli su arsenal oružja i municije

alain delon
FOTO: TV 5 Monde

Moja sestra ima 50 posto cjelokupnog bogatstva mog oca. Moj brat Alain-Fabien i ja smo ono što nazivamo rezervnim udjelom, tako da imamo 25 posto

Tokom pretresa kuće francuskog glumca Alaina Delona u Douchy-Montcorbonu zaplijenjeno je 72 komada vatrenog oružja i više od 3000 komada metaka, piše The Guardian.

“Delon nema ovlaštenje koje bi mu dopuštalo posjedovanje vatrenog oružja”, rekao je lokalni tužitelj Jean-Cédric Gaux. Pretres je obavljen prošlog četvrtka te je otvorena istraga zbog ilegalnog skladištenja oružja i posjedovanja oružja.

Lošeg zdravstvenog stanja

Delon je francuska filmska zvijezda. Godine 2019. doživio je moždani udar, nakon čega mu je zdravstveno stanje vrlo loše, a našao se i usred porodične svađe.

Naime, od početka januara, troje djece francuske legende svađaju se i svako se kune da će braniti očeve interese najbolje što mogu. Anouchka Delon poziva na liječenje u Švicarskoj, gdje živi, dok Anthony i Alain-Fabien kažu kako poštuju želju oca da završi svoje dane na svom imanju u Douchyju u Francuskoj.

Svađa oko nasljedstva

U središtu svađa koje su nastale oko Delona i njegovo troje djece je pitanje nasljedstva filmske zvijezde, odnosno 300 miliona eura imovine. Navodno bi od nasljedstva najviše mogla profitirati kći Anouchka.

“Moja sestra ima 50 posto cjelokupnog bogatstva mog oca. Moj brat Alain-Fabien i ja smo ono što nazivamo rezervnim udjelom, tako da imamo 25 posto”, rekao je Anthony. On je nedavno podnio zahtjev za skrbništvom nad ocem, uz podršku brata Alaina-Fabiena.

“Ne slažem se s njegovim sinovima, koji ga žele staviti pod skrbništvo. Čini mi se da je to nepotrebno i gnusno. Kažem da je još uvijek vrlo dosljedan. Alain Delon je manje sposoban nego prije, ali je još uvijek s nama”, odgovorio je glumčev advokat Christope Ayela na zahtjev za skrbništvom.