Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ostali u dobrim odnosima

Popularni glumac o svom odnosu s Jolie: “Dragi Đuro, ovdje Angie”

djuro angie

Kad su se nakon šest mjeseci sreli, Angelina ga je zvala starim prijateljem kao da se oduvijek znaju. Na setu se pojavio i Angelinin tadašnji partner Brad Pitt

Glumac Branko Đurić Đuro (56) može se pohvaliti prijateljstvom s holivudskim glumcima Angelinom Jolie (43) i Bradom Pittom (55). Kad je Angelina odlučila snimiti film “U zemlji krvi i meda” o ratu u Bosni i Hercegovini, birala je glumce s ovih prostora koji su bili na dobrom glasu.

Stoga je na razgovor pozvan Branko.

– Šest mjeseci prije snimanja zvala me agentica iz Londona da dođem na sastanak, ali mi nije rekla o čemu se radi. Rekla je samo da jedna velika holivudska zvijezda radi film. Odradili smo taj sastanak, a kada sam se vratio kući, čuo sam priče da Angelina radi film i to sam onda povezao – ispričao je Branko u emisiji “U svom filmu”.

Već iduće sedmice dobio je zanimljiv mail na engleskom.

– Javila mi se Angelina: “Dragi Đuro, ovdje Angie” i tako smo počeli razvijati naše prijateljstvo, počeli smo se dopisivati i sarađivati oko scenarija – kaže.

Kad su se nakon šest mjeseci sreli, Angelina ga je zvala starim prijateljem kao da se oduvijek znaju. Na setu se pojavio i Angelinin tadašnji partner Brad Pitt.

– On je bio jako šarmantan, skroman i nekako stidljiv. Rekao mi je psovke s ovih prostora kojih se sjeća iz doba kad je snimao 80-ih u Crnoj Gori. I zanimljivo, pitao me onda za te ljude, rekvizitere i asistente. Znao im je imena pa me pitao kako žive. Zaista je socijalno osviješten – rekao je Branko.

Snimali su dva mjeseca u Budimpešti, a nakon toga su se vidjeli i u Los Angelesu, New Yorku… Na setu im nije bilo jednostavno jer su Brad i Angelina zvijezde gdje god da se pojave.

– Kad bih otišao na pivo s Bradom, on bi došao motorom i ne bi skidao kacigu. Pio bi pivo s njom na glavi, samo je dizao i spuštao onaj štitnik. Čudio sam se zašto ne skine kacigu, a on je rekao: Bolje da kažu: “Vidi budale, pije pivo s kacigom”, nego da me prepoznaju – prisjetio se.

Da je to Angelini bio rediteljski prvijenac, shvatio je i Branko jer je, kaže, bila drukčija od svih režisera koje je upoznao.

– Ne poznaje film iz drugog ugla. Ona ima drugi pristup. Vjerovatno je njen prvi kontakt s filmom bio taj da je limuzina doveze na set, izađe, tamo je obuku i ide na set. Ja sam počeo kao scenski radnik i znam sve oko snimanja, iznutra poznajem film. Prošao sam sve nivoe, a ona površno poznaje film. Nije loš reditelj, ali ja sam nekoliko dana potrošio da shvatim ko je ko u ekipi. Kod nas ima 20-30 ljudi, a kod njih 150. Svaki asistent ima asistenta – kaže i nastavlja:

– Najviše sam frapiran time što postoji čovjek koji ima slušalicu u uhu, stoji na rubu seta i javlja kad je Angelina ušla i izašla sa seta. Jednom je prilikom telefonirala prelazeći crtu i onda je lik bio zbunjen. Govorio je: “Angie je ušla, Angie je izašla”.

Prijateljstvo među njima je ostalo. Angelina mu redovno čestita rođendane i šalje poklone.

– Za 50. rođendan mi je poklonila savršenu gitaru. Ona voli muziku. I prsten koji imam je od Brada. Na gitari je napisala posvetu: ‘Moj dragi Branko, volim tvoju muziku, volim sve ovo’. I moram priznati da sviram često na njoj na koncertima – rekao je Branko.