Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poslije šest godina Željko Joksimović na Koševu ponovo napravio spektakl

Posle šest godina Željko Joksimović na Koševu ponovo napravio spektakl
Foto: I. Kralj

Prvi taktovi pesme “Ludak kao ja” i ogroman vrisak i aplauz se prolomio Koševom. Spektakl je počeo fenomenalnim scenskim efektima, a publika je na nogama dočekala jednog od najpopularnijih muzičara sa ovih prostora Željka Joksimovića.

“Dobro veče Sarajevo! Uželeo sam vas se. Hvala vam za divno veče, hvala vam na ljubavi i podršci svih ovih godina. Večeras ne stajemo, ovo je veče za nas i treba samo da uživamo”, rekao je Joksimović i nastavio da niže svoje hitove pred nekoliko desetina hiljada ljudi.

“Varnice”, “Drska ženo plava”, “Nisam te zbog lepote voleo” “Ljubavi”, “Ledja o ledja”, a najavljeno je da će Joksimovićev koncert trajati tri sata.

Bina od čak 650 metara kvadratnih ima pet nivoa i postavljena je tako da publika ima što bolji i direktniji kontakt sa Joksimovićem. 280 uređaja osvjetljava koncert, 45.000 vati je snaga ozvučenja, ima više od 30 muzičara na sceni, 16 kamera snima prenos.

Jedan dio koncerta je posvećen i projektu “Balkan bazar”, u sklopu čega će Joksimović da otpjeva i pjesmu “Miljacka”, za koju je komponovao muziku na tekst Fahrudina Pecikoze, Sarajevo ljubavi moja, U očima krijem tugu.

Na koncertu se nalaze Joksimovićeva supruga Jovana, sin Kosta je prisustvovao početku koncerta, tu su ćerka Mina, Severina sa suprugom Igorom, Čedomir Jovanović sa suprugom i djecom, Alka Vujica i veliki broj prijatelja iz cijelog regiona.

Prije koncerta nastupili su takmičari muzičkog show programa X faktor Adnan i Tarik, Magdalena Bogić i Maid Hećimović i pobjednik Zvezda Granda Ibro Bublin. Njima je Joksimović želio da na ovaj način pruži podršku na početku karijera.