Potraga za novim Jamesom Bondom već je počela

craig weisz

Daniel Craig je, prema posljednim informacijama, odustao od glume u serijalu o Jamesu Bondu. Ovakve vijesti stižu samo nekoliko dana nakon što se s kladionica povuklo klađenje na novog Bonda, odnosno nakon što je povučena opcija da se stavljaju oklade na Toma Hiddlestona. Podsjećamo, samo prije nekoliko sedmica je kolala glasina da je Hiddleston novi Bond.

Do sad je Craig bio najbolje plaćeni glumac u ulozi tajnog agenta, s ukupnom zaradom od preko 50 miliona eura. I ne samo to, već su njegova četiri filma zaradila od 2005. do danas preko dvije i po milijarde eura, što je sigurno jako pomoglo studiju.

Iako još uvijek nema Craigove reakcije, tvrdi se da je Craig odbio poprilično unosnu ponudu od 90 miliona eura da se vrati u još dva filma. No, novac nije bio sve, jer se uz njega nudio i dio u profitu, koproducentsko mjesto i razne druge pogodnosti.

– Daniel je gotov, i to je to. Davali su mu gomile novca, ali to nije ono što je on želio – izjavio je neimenovani izvor u Hollywoodu.

No, druge priče pričaju malo drugačiju priču o tome zašto više nećemo vidjeti Craiga u ulozi Bonda. Čini se da bi razlog mogao biti Craigov dugačak jezik jer je njegova prošlogodišnja izjava, da bi radije vene rezao nego opet glumio Bonda, jako teško sjela nekim moćnim ljudima u filmskoj industriji.

Koja god verzija događaja da je istina, ono što je definitivno jest da sad počinje potraga za novim Bondom. Kako su trenutno u igri Idris Elba, Tom Hiddleston, Henry Cavill, Jack O'Connell, Richard Madden (Rob Stark iz ‘Igre prijestolja’), Jamie Bell i Rupert Friend, očekuje se žestoka borba.