SHOWbuzz

Ben Stiller

Poznati američki glumac sastao se sa Zelenskim: Vi ste moj heroj!

21/06/2022
Foto: Screenshot/Twitter

"To što ste uradili, način na koji ste mobilizirali zemlju, svijet, to je zaista izvor inspiracije", rekao je 56-ogodišnji američki glumac u osvrtu na bezbroj govora koje je Zelenskijodržao online auditorijima diljem svijeta da dobije pomoć za svoju zemlju

Američki glumac Ben Stiller sastao se 20. juna s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim kojem je prenio svoje divljenje prema njegovom djelovanju od početka ruske invazije u Ukrajini krajem februara.

“Ovo je velika čast za mene… Vi ste moj heroj”, rekao je Stiller koji je ambasador dobre volje za Ujedinjene narode, prilikom susreta sa Zelenskim, i sam nekadašnji glumac, povodom Svjetskog dana izbjeglica, a to pokazuju slike koje je objavilo ukrajinsko Predsjedništvo.

“To što ste uradili, način na koji ste mobilizirali zemlju, svijet, to je zaista izvor inspiracije”, rekao je 56-ogodišnji američki glumac u osvrtu na bezbroj govora koje je Zelenskijodržao online auditorijima diljem svijeta da dobije pomoć za svoju zemlju.

Ranije tokom dana Stiller je obišao Irpin u predgrađu Kijeva u kojem su se odvijale žestoke bitke na početku ruske invazije. To je također najbliža točka glavnom gradu do koje je stigla ruska vojska.

“Imam utisak da je teško razumjeti što se ovdje zaista događa bez dolaska. Jutros sam bio u Irpinu i stvarna razina destrukcije, vidite na televiziji, vidite na društvenim mrežama, ali drugačije je kada to stvarno vidite i osjetite, i zatim razgovarate sa ljudima”, rekao je Stiller ukrajinskom čelniku.

Govoreći na engleskom, Zelenski je zahvalio Stilleru na posjetu i poručio mu da je vrlo važno za njega da se svijet podsjeti na to što se dešava u Ukrajini.

“Neophodno je za nas da ljudi ne zaborave. Nije interesantno razgovarati o ratu svaki dan… ali za nas to je vrlo važno”, rekao je Zelenski.

Oni su razgovarali i o svom zajedničkom interesu prema komediji, budući da su obojica poznati po komičnim ulogama.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.