Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Adam Sky

Poznati DJ izgubio život u bizarnoj nesreći: “Pokušavao je pomoći prijateljici”

adam-sky

Sky je posljednjih godina živio i radio u Singapuru

Australski DJ Adam Sky umro je u 43. godini nakon nesreće u luksuznom resortu na Baliju.

Sky, pravim imenom Adam Neat, pokušavao je pomoći saradnici Zoiji Lukiantcevoj koja je pala s terase na zabavi, a on je slučajno proletio kroz staklena vrata i zadobio teške povrede, objavila je policija.

“S velikom tugom možemo potvrditi da je Adam Neat učestvovao u tragičnoj nesreći dok je pokušavao pomoći prijateljici koja je pretrpjela nekoliko prijeloma u subotu na Baliju. Adamova porodica i prijatelji uputili su se danas na Bali kako bi sve sredili. Molimo vas da poštujete privatnost porodice u ovim trenucima u kojima se svi pokušavamo nositi s ovim tragičnim gubitkom”, objavljeno je na službenom profilu DJ-a.

Sky je sin novinara ABC-ja Garyja Neata, a kako su ispričali očevici nesreće, najprije se njegova ruska suradnica okliznula s terase skupocjene vile južno od Kute i pala pored bazena. Pritom je slomila nogu. DJ je vidio nesreću te je požurio u susjedno dvorište da joj pomogne, no nije vidio staklena vrata. Prošao je kroz njih te zadobio brojne posjekotine koje su se pokazale fatalnima, prenosi Mirror, koji dodaje da je policija sugerisala da je alkohol vjerojatni uzrok tragedije.

Sky je posljednjih godina živio i radio u Singapuru, a proglašen je trećim najpopularnijim DJ-em u Aziji.