Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

samoubistvo

Poznati filmaš se bacio s 27. sprata

BING HURLEY

Godine 2003. napisao je Klokana Jacka, a kasnije je uložio gotovo 100 miliona dolara u Polarni Express s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi

Steve Bing, filmaš, filantrop i otac djeteta glumice Elizabeth Hurley, tragično je preminuo u Los Angelesu.

Izvor iz policije za TMZ kaže kako je Bing jučer skočio s 27. sprata luksuzne stambene zgrade u losanđeleškom kvartu Century City. Bing je živio u zgradi, a izvori povezani s njim kažu za američki tabloid da je bio u depresiji zbog nedostatka ljudskog kontakta tokom karantina.

Bing, koji je osnovao produkcijsku kuću Shangri-La Entertainment, navodno je napustio Stanford nakon što je naslijedio 600 miliona dolara od djeda koji se bavio nekretninama.

Bing i Hurley

Nakon toga ganjao je karijeru u Hollywoodu, a prvi film s velikim budžetom koji je producirao bio je Uhvatite Cartera (Get Carter, 2000.) sa Sylvesterom Stalloneom.

Godine 2003. napisao je Klokana Jacka, a kasnije je uložio gotovo 100 miliona dolara u Polarni Express s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi. Navodno je to bila polovica troškova produkcije, a film je kasnije uprihodio gotovo 300 miliona dolara.

Bing je također producirao Hotel Noir 2012. Iste godine pridružio se namjeri Billa Gatesa i Warrena Buffeta da većinu svog bogatstva doniraju. Osim toga, često je donirao novac u razne dobrotvorne svrhe.

Bing i Hurley dobili su sina Damiana iz svoje veze

Bing i Hurley dobili su sina Damiana iz svoje veze

Imao je dvoje djece, Damiana Hurleyja iz veze s Elizabeth Hurley i kćerku Kiru Bonder, koju je dobio s bivšom profesionalnom teniserkom Lisom Bonder.

Imao je 55 godina.