Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavnici BiH snimili razglednicu za Evroviziju

eurosong111

Dalal, Deen, Ana i Jala, bosanskohercegovački predstavnici na Evroviziji za potrebe televizije Švedske snimili su razglednicu naše zemlje za Eurosong, prenosi BHRT.

Razglednice, koje predstavljaju uvod u svaki od 43 nastupa prije finala i dva polufinala, sada već tradicionalno snimaju se u zemljama učesnicama na Eurosongu.

Ideja je da predstavnici svake zemlje u što kraćem vremenskom periodu posjete nekoliko atraktivnih lokacija, koje su njima omiljene, kako bi evropska publika što bolje upoznala izvođače, ali i zemlju čije boje brane na Eurosongu.

Dalal, Deen, Ana i Jala ugostili su ekipu švedske televizije na mjestima ranije odabranim u saradnji sa producentima Eurosonga 2016.

Između ostalog, snimanje je obavljeno i na Žutoj tabiji, mjestu sa kojeg se pruža najljepši pogled na Sarajevo.

Snimanje je proteklo u najboljem raspoloženju, a finalni rezultat će gledaoci širom Evrope vidjeti uoči nastupa naših predstavnika na Eurosongu.

Podsjećamo, ranije obavljenim žrijebom odlučeno je da će BiH nastupiti u prvom polufinalu 61. takmičenja za pjesmu Evrovizije, koje će biti održano 10. maja u Globen Areni u Štokholmu.