Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prelijepa Bosanka nasljednica je Cameron Diaz i Kate Moss (FOTO)

Ivana Miličević

Ivana Miličević je glumica i model koja već godinama živi američki san. Ovu ljepoticu mediji često, prema fizičkom izgledu, porede sa Cameron Diaz i Kete Moss.

Ivana je rođena u Bosni i Hercegovini, ali je zajedno sa roditeljima i braćom napustila Sarajevo i kada je imala pet godina preselila se u SAD gdje i danas živi. Već od ranog djetinjstva pokazivala je talenat za showbiznis, a njena prirodna ljepota i vragolasta narav u tome su joj dodatno pomogli da ostvari svoj san iz djetinjstva.

Ivana Milićević više od deset godina živi svoj američki san, a sve češće je upoređuju sa poznatim damama kao što su Moss i Diaz, koje su tek su u četrdesetim godinama tek dobile najveća priznanja za svoj rad i tek sada se osjeća njihov veliki doprinos u svijetu mode i filma.

Njen brat Tomislav gitarista je u svjetski popularnom bendu 30 Seconds to Mars.

Ivana je glumila u više do 20 filmova, doduše sporedne uloge, ali i veoma zapažene uloge u televizijskim serijama.  Do  sada je sarađivala sa nekim od najbitnijih imena Hollywoda na filmovima kao što su “Vanilla Sky”, “Jerry Maguire”, “Frankenstein”, “Casino Royale”, “What's Your Number?”, “Aloha”, “Love Actually”…