Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijera serije “Dobrodošli u Orient Express” (FOTO)

img_5762-resized-1024

Sinoć je u atraktivnom prostoru poznatog sarajevskog kluba ‘Atelje Figure’ održana interna projekcija i premijerno prikazivanje prvih epizoda novog domaćeg humorističkog serijala “Dobrodošli u Orient Express”.

Nakon prve epizode u kojoj je publika upoznala glavne likove propalog hotela “Orient Express” i do suza se ismijala sjajnim rolama Mirvada Kurića (Sudo),Emira Hažihafizbegovića (Hoki), Saše Petrovića (Nick) te mlade i simpatične Andree Aković (konobarica Dunja), u drugoj epizodi situacija se dodatno usijala nakon što u život naših junaka ulazi seksipilna, ali brutalna gazdarica Ornela (Bojana Gregorić), dok se Sudina odrješita supruga Fikreta (Vanesa Glođo) bori za svoja (bračna) prava.

Uz njih, tu su i Ivo Gregurević (u ulozi Solde, ojađenog gazde koji pokušava da se ubije), Haris Burina (kao Imšir, ublehaš svjetskog glasa), Mirna Kreso(mahaluša Jasna, Fikretina jaranica) te Slaven Knezović, Nedim Malkočević, Vladimir Vasilina…

U seriji igraju i Klara Mučibabić, Edhem Husić, Armin Omerović, Staša Dukić i drugi.

Reditelj serije je Jasmin Duraković, scenario potpisuje Dževad Hadžić, direktor fotografije je Šahin Šišić, scenografiju je radila Maja Cerić, a kostimografiju Belma Žiško.

Inače, u četvrtak, 3. marta, u 20 sati premijerno su startale sa emitiranjem prve dvije epizode domaće igrane TV serije „Dobrodošli u Orient Express“ putem digitalne platforme DEPO ZONA u suradnji sa globalnim video servisom Vimeo, čime je otpočela zvanična svjetska distribucija ove serije. Ovo je prvi put u BiH, ali i čitavom regionu, da jedna velika igrana TV produkcija prvo emitiranje za publiku obezbijedi putem interneta, a što postaje u posljednju godinu-dvije sve više svjetska praksa.

A da takva praksa i kod nas sve više uzima maha svjedoči i ogromana interes koji vlada za gledanjem serijala “Dobrodošli u Orient Express” te podatak da je u predprodaji i tokom prvog dana prokazivanja preko 2.000 gledalaca iz BiH, ali čitavog svijeta (Austrija, Njemačka, Kanada, SAD, Kanada, Švicarska, Slovenja, Hrvatska) izvršilo kupovinu prava na gledanje serijala.

Cijena gledanja jedne epizode iznosi 0.99 eura (1.94 KM), dok će opcija gledanja čitavog paketa od 6 epizoda u periodu od mjesec dana koštati samo 2.99 eura (5.85 KM).

Gosti su uživali u proizvodima koje je prezentovao partner serijala, uspješna bh. kompanija KLAS dd Sarajevo, te u domaćim vinima Vinarije Hercegovina Produkt i okusima vrhunskih rakija koje zastupa kompanija WB Logic.

Promociji su prisustvovali glavni protogonisti serijala i dio ekipe te veliki broj gostiju iz javnog, kulturnog i privrednog života BiH, a kako je bilo, pogledajte na fotografijama, koje je napravio fotograf Amer Beganović.