SHOWbuzz

Srbija

Preminuo pjevač Džej Ramadanovski

06/12/2020

Džej je u nedavnom intervjuu izjavio da je u strogom karantinu zbog zdravstvenih problema

Folk pjevač Džej Ramadanovski preminuo je danas u 56. godini, javljaju mediji u Srbiji.

Džej je u nedavnom intervjuu izjavio da je u strogom karantinu zbog zdravstvenih problema koje ima i da bi virus korona bio poguban za njega.

Rođen je u višečlanoj porodici obućara Mazlama i radnice Gradskog Zelenila Barije Ramadanovski kao jedino muško dijete. Porodica Ramadanovski vodi porijeklo iz opštine Resan u Makedoniji. Rane godine života provodi u Skenderbegovoj ulici na Dorćolu. Nakon razvoda roditelja izvijesno vrijeme provodi živeći sa bakom po majci, da bi poslije zbog sklonosti ka maloljetničkoj delinkvenciji vrijeme do punoljetstva proveo po domovima za vaspitanje djece i omladine.

Upoznavši se sa Marinom Tucaković, odlučuje se na prvi ozbiljniji korak u bavljenju muzikom. Sa pjesmom “Zar ja da ti brišem suze” učestvuje na festivalu MESAM 1987. godine i osvaja drugo mjesto. Tokom 1990-ih bio je popularan u cijeloj nekadašnjoj Jugoslaviji a naročito u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Dok je bio na vrhuncu popularnosti pravio je turneje po inostranstvu (u Njemačkoj, Švedskoj, Kanadi, SAD…), prenosi N1.

Komentari

Autor: N1

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.