Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u 90. godini života

Preminuo poznati srpski glumac Miodrag Radovanović Mrgud

mrgud

Mrgud je udahnuo život 150 drugih karaktera i ličnosti u pozorišnim predstavama, televizijskim serijama i filmovima

Srpska glumac Miodrag Radovanović Mrgud danas je izgubio bitku s kratkom i teškom bolesti, objavili su iz Udruženja dramskih umjetnika Srbije.

Popularni glumac preminuo je u 90. godini života, a vijest koja je ražalostila regiju posebno je dotukla njegove kolege koji se opraštaju od svog prijatelja i velikog talenta.

Za života Miodrag je svojom glumom zabavljao mnoge generacije, a uloga koja ga je obilježila bila je ona u seriji “Salaš u malom ritu”, gdje je utjelovio Šicera. Također, mnogi će ga pamtiti i po ulozi u popularnoj seriji “Vratit će se rode” koja je bila popularna i među mlađom publikom.

Osim ovih legendarnih likova, Mrgud je udahnuo život i 150 drugih karaktera i ličnosti u pozorišnim predstavama, televizijskim serijama i filmovima. Svoj posljednji doprinos glumačkoj sceni dao je 2016. godine ulogom u seriji “Ime: Dobrica, prezime: nepoznato”.

Kada nije bio na pozornici ili na filmskom setu, Miodrag je uživao u porodičnom životu sa suprugom Radmilom s kojom je bio u braku čak 60 godina, a s kojom je imao i sina Rastka.