britanski mediji

Princ William imao koronu u aprilu: “Oborilo ga s nogu, borio se za dah”

william

Vojvodu su tretirali liječnici palate i poštovao je vladine smjernice izolirajući se u svom domu Anmer Hallu, u Norfolku

Vojvoda od Cambridgea držao je svoju dijagnozu COVID-19 u tajnosti jer nije želio da uznemiri naciju.

Tridesetosmogodišnji nasljednik na tron zaražen je virusom u aprilu nekoliko dana nakon što su njegov otac, princ Charles, i premijer Boris Johnson bili zaraženi.

-Bitne stvari se dešavaju i ja ne želim da zabrinjavam bilo koga – izjavio je princ William jednom posmatraču.

Vojvodu su tretirali liječnici palate i poštovao je vladine smjernice izolirajući se u svom domu Anmer Hallu, u Norfolku.

On je obavio 14 telefonskih i video angažmana tokom aprila.

– William je prilično teško pogođen virusom – to ga je uistinu oborilo s nogu šest dana. U jednom trenu, on se borio da dođe do daha tako da su svi oko njega bili prilično uspaničeni – kazao je izvor.

– Nakon susreta s medicinskim radnicima i pozitivnog testiranja – što je bilo priličan šok uzimajući u obzir njegovo dobro zdravstveno stanje i kondiciju – William je, ipak, bio odlučan da nastavi sa svojim uobičajenim aktivnostima. On je bio odlučan da ispuni svoje obaveze – kazao je izvor.

Nakon što su objavljene vijesti o obolijevanjima premijera Johnsona i princa Charlesa, i Johnson prebačen u bolnicu, William je bio zabrinut da bi obavještavanje javnosti o njegovoj bolesti izazvalo uznemirenje građana.

– Smatrao je da se mnogo bitnije stvari dešavaju u zemlji. Kao rezultat vlastitog iskustva, on je, međutim, uvidio da apsolutno svako može da se zarazi tom groznom bolešću i svjestan je kako je imperativ da svi ozbiljno shvate ovaj drugi lockdown – kazao je izvor, prenose novine The Sun.