SHOWbuzz

Velika Britanija

Prinčevi William i Harry izdali neobično saopćenje uoči razgovora s kraljicom

13/01/2020

Dramatični porodični sastanak ima za cilj određivanje planova za budućnost za bračni par

Prinčevi William i Harry uputili su u ponedjeljak žestoke kritike medijskom izvještavanju zbog tvrdnji da imaju zategnute odnose, nazivajući članke i reportaže uvredljivim i potencijalno štetnim dok počinju razgovori o budućnosti britanske monarhije.

Dvojica braće izdali su neobično saopćenju uoči razgovora kraljice Elizabete II s princom Harryjem prvi put otkako su on i njegova supruga Meghan otkrili njihov kontroverzni plan da se odreknu svojih uloga u kraljevskoj porodici.

Dramatični porodični sastanak ima za cilj određivanje planova za budućnost za bračni par, piše Associated Press.

Iako se u saopćenju ne navodi naziv novina, Times of London je stavio na naslovnu stranu priču o krizi u kraljevskoj porodici u kojoj je izvor tvrdio da je Harryja i Meghan otjeralo “nasilničko ponašanje” Williama. U zajedničkom saopćenju se navodi da je ova priča “lažna”.

Ovaj sastanak odražava želju kraljice da zaustavi porodični raskol nakon odluke Harryja i Meghan da se “povuku” kao viši članovi kraljevske porodice. Žele da budu finansijski nezavisni i žive u Sjevernoj Americi i Velikoj Britaniji.

Par, poznat i kao vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, oglasio se u srijedu, a da prethodno nisu obavijestili kraljicu ili druge više članove kraljevske porodice.

Na sastanku na privatnom imanju Sandringham na istoku Engleske prisustvovat će i Harryjev otac princ Charles i njegov brat princ William.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.