Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Martha Louise

Princeza nakon samoubistva bivšeg muža: Tužna sam što nikada nisi shvatio koliko te volimo

norveska princeza (1)

Ostat ćeš nam u mislima i nastavit ćemo živjeti s tvojim riječima: Svaki dan je party i ti si komad nakita

Pisac Ari Behn i bivši suprug norveške princeze Marthe Louise od kojeg se razvela 2016. godine ovog Božića oduzeo si je život.

U 15 godina braka postali su roditelji troje djece, Maude, Leah i Emme. Kada su se razveli, princeza je kazala da se osjećaju krivima jer djeci više ne mogu pružiti sigurnu luku koju oni zaslužuju.

U 48. godini Ari je počinuo samoubistvo.

“Umrijet ću sam jer se nikada nisam uspio dovoljno povezati s nekim” – kazao je u jednom od razgovora, a da je imao problema sa psihičkim zdravljem kazala je i princeza u svojoj objavi nakon njegove sahrane.

“Dragi Ari, trebali smo zajedno provesti Božić i slaviti. Radovali smo se tome, a sada smo samo tužni i žalosni jer smo te izgubili. Za djevojčice si bio topao, drag, duhovit i mudar otac i užasno im nedostaješ.”, započela je objavu i nastavila:

“Danas bi bio ponosan na svoju djecu, a sada si ostavio prazninu koju niko neće moći popuniti nakon tebe. Bolno je pomisliti da si napustio Zemlju, obuzela nas je velika bol i tuga. Nevidljiva bolest uzimala te sve više i više i dugo smo gledali kako propadaš ali svi smo vjerovali kako će stvari biti bolje. Tvoja porodica je mislila na tebe, bili smo uz tebe dan i noć”, dio je njenog pisma.

Inače Behn je još 2009. progovorio o borbi s alkoholizmom u intervjuu za magazin Massiv. Priznao će da se boji kako će ga njegovi poroci učiniti lošim ocem, a sebe je kasnije nazivao klaunom, “oštećenim” od načina na koji ga je doživljavala javnost nakon razvoda od princeze.

Loš glas pratio ga je do početka veze s princezom, a brak je javnost smatrala kontroverznim. Bijes je navukao na sebe kada je bio snimljen kako partija s prostitutkama i drogira se u Las Vegasu, a 2017. optužio je glumca Kevina Spaceya za seksualno uznemiravanje, no glumac se o tome nikada nije oglasio.

Uvijek ćeš nam nedostajati, Ari i tužna sam što nikada nisi shvatio koliko te svi volimo. Ostat ćeš nam u mislima i nastavit ćemo živjeti s tvojim riječima: Svaki dan je party i ti si komad nakita”, zaključila je ožalošćena princeza.

Sahrana preminulog pisca održala se 3. januara u norveškom glavnom gradu gdje ga je mnoštvo ispratilo na posljednji počinak.