Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Producent “Audicije”: Hadžihafizbegović nakon nastupa dobio buran aplauz

audicija3333

Producent predstave “Audicija” Adnan Mundžić reagirao je povodom pisanja pojedinih srbijanskih medija u kojima se diskreditira Emir Hadžihafizbegović, jedan od članova te kultne predstave koja trenutno ima svoju turneju po regiji.

– Izvlačeći iz konteksta, te koristeći se klasičnim spinom, pojedini srbijanski mediji su dio nastupa Hadžihafizbegovića okarakterisali kao politički govor, što je totalna laž. U predstavi ‘Audicija’ Emir Hadžihafizbegović glumi lik Bogoljuba Šaulića koji je došao na prijemni ispit. U dijelu svog nastupa, Emir se tranformiše na sceni, te glumi samog sebe, isto kao što je radio i ranije u predstavi ‘Audicija’ koja je igrana u periodu 1984-1989. godine – navodi Mundžić u saopćenju za javnost.

On je predočio autentičan snimak nastupa Hadžihafizbegovića od 9. novembra u Sava Centru u Beogradu, dodajući da u spomenutom dijelu Emir govori o bogatstvu multikulturalne Bosne i Hercegovine, isto kao što je govorio u svim drugim gradovima gdje se izvodila ”Audicija”.

– Nakon izgovorenog monologa, Emir je u Sava Centru dobio frenetičan aplauz što se može vidjeti i na snimku. Također je neistina da je bilo ko negodovao ili tražio povrat novca za kupljenu kartu. Nakon predstave glumačka ekipa ‘Audicije’ je dobila veliki aplauz, te je tri puta vraćana na bis. Ista predstava, s istim monologom, odigrana je dan poslije u Novom Sadu, a Emir je nakon monologa dobio, u ispunjenom Spensu, jednak aplauz kao i u Sava Centru – navodi Mundžić, saopćeno je iz Stage Production d.o.o.