Propali tajni pregovori o ukidanju srpskih rijalitija

farma1

Čelnici tri srbijanske televizije – Pink, Prva i Hepi – pregovarali su nedavno o ukidanju rijaliti TV programa tipa Farma, Parovi i Veliki brat, saznaje Blic.

Za ukidanje rijalitija na tajnom sastanku održanom u kancelariji Željka Mitrovića, vlasnika Pinka, bili su Manja Grčić, direktor operacija Antena grupe, vlasnika Prve i B92, za Srbiju i Crnu Goru i Predrag Ranković Peconi, vlasnik Hepija.

Nakon dugih pregovora i ubjeđivanja, vlasnik Hepija nije popustio i poručio je; “Vidimo se u septembru 2016”, do kada planira da emituje svoj rijaliti Parove.

A, pošto Pink i Antena nemaju namjeru da sami ukinu rijalitije i tako časte rivala Rankovića TV rejtinzima, tri TV magnata su se rastala bez dogovora.

Zašto uopšte Pink i Antena hoće da ukinu veoma gledane rijaliti programe? Odgovor leži u ekonomiji medija i stanju na tržištu.

Troškovi produkcije rijalitija nisu mali, a oglašivači izbjegavaju ove programe jer su, iako gledani, ogrezli u golotinji, svađama, pa i otvorenom nasilju.

Da li biste vi vaš proizvod reklamirali između Kristijanovih psovki, Stanijine zadnjice i Ekremovih pijanih priča?

S druge strane, oglašivači traže tzv. bezbjedan sadržaj, odnosno pristojan program bez prostakluka uz koji je bezbjedno plasirati promotivnu video-poruku.

Pretpostavlja se da će Pinku i Anteni s odlaskom rijalitija na odmor profiti, zapravo, skočiti! Pogotovo Mitrovića.

Vlasnik Pinka polaže nade u nekoliko novih, “bezbjednih” TV šoua koje je predstavio na festivalu u Kanu, a za koje sada nema prostora u programu jer je Farma sveprisutna, a ne želi da je ukine i prepusti gledanost Hepijevim Parovima.

Za razliku od Pinka i Antene, Hepi televizija još nema tu produkcijsku moć za kreiranje zahtevnijih šou-emisija sa bezbJednim sadržajem. Zato su Parovi odlično oružje da se po rejtingu vine u vrh, na šta u vrijeme rijaliti zatišja ne bi mogao ni da pomisli. S druge strane, gazda Hepija ima još jednu korist jer u Parovima reklamira niz proizvoda drugih firmi u njegovom vlasništvu.


Farma 6/Kristijan VS Tijana – ZESTOKA SVADJA… by zadkostellbokizadko