Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pucnjava u kući slavne manekenke

miranda-kerr-main

Uljez koji je upao u kuću poznate australske manekenke Mirande Kerr, upucan je nakon što je nožem napao i ozlijedio čuvara.

Kuću u Malibuu u Kaliforniji bivša supruga slavnog glumca Orlanda Blooma koristila je vrlo često i ondje je boravila sa sinom.

U petak nešto prije podneva u kuću je upao muškarac s nožem, navodno beskućnik, i napao čuvara. U fizičkom ga je okršaju ubo u oko i nanio mu nekoliko posjekotina po tijelu. Uljeza je naoružani zaštitar upucao u glavu, piše Guardian.

Borbi su svjedočili susjed i radnici u obližnjim kućama koji su odmah krenuli pomoći.

“Muškarac je i nakon što je upucan i dalje držao nož u ruci te napadao čuvara sve dok mu komšija nije izbio nož iz ruke”, rekao je drugi komšija, Jerry, za televiziju CBS2.

Manekenka i njen petogodišnji sin Flynn nisu bili kod kuće.

mlibu_miranda_kerr

Narednik James Braden, iz šerifovog ureda u Los Angelesu, rekao je da je policija stigla odmah nakon poziva u petak oko podne:

“Kad su zamjenici šerifa stigli na mjesto događaja otkrili su da se čuvar posjeda fizički sukobio s uljezom. Tokom fizičkog obračuna provalnik ga je ubo nožem, a čuvar je u njega pucao iz vatrenog oružja.”

Pretpostavlja se da je provalnik preskočio ogradu i ušao na privatno imanje Mirande Kerr, te se već nalazio u dvorištu kad se sukobio s čuvarom.

“U kući nije bilo nikoga za vrijeme incidenta, a sve se odvijalo u dvorištu, ništa unutar objekta”, rekao je Braden.

Čuvar je u bolnici, no izvan životne opasnosti i oporavlja se, a uljez je u kritičnom stanju, ali također van životne opasnosti.

33-godišnja Kerr kuću iz šezdesetih godina prošlog stoljeća kupila je za 2,15 miliona dolara nakon razvoda od zvijezde “Gospodara prstenova”. Bloom, koji je trenutno u vezi s pop zvijezdom Katy Perry, također ima kuću u Malibuu kako bi zajedno mogli odgajati sina.

Slavna Victorijina anđelica nedavno se zaručila za 26-godišnjeg milijardera Evana Spiegela, jednog od osnivača Snapchata, i više vremena provodi u njegovoj 12 miliona vrijednoj vili u elitnom predgrađu Los Angelesa, Brentwoodu.

Jeste li tihi u krevetu? To nije dobro…