Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pukla tikva? Prve varnice među kraljevskim snahama (FOTO)

kate_meghan_

Odnos Kate Middleton i Meghan Markle iz prijateljskog prerasta u takmičarski, a izvori bliski kraljevskoj porodici otkrivaju kako Kate odbija pomoći Meghan da se prilagodi životu u kraljevskoj porodici.

Close Weekly i Inquisitr pišu kako Kate uzmiče po pitanju pomoći Meghan jer osjeća kao da je Meghan želi nadmašiti. Stvari su se, navodno, počele mijenjati nakon vjenčanja Meghan i princa Harryja.

– Meghan je o ponašanju u kraljevskoj porodici sve naučila od Kate, ali nakon vjenčanja Kate je osjetila kako se Meghan više ne trudi družiti s njom i svu pažnju je usmjerila na to da impresionira kraljicu Elizabetu – piše pak Touche Weekly Magazin.

Kate smatra kako je uložila puno truda u njihovo prijateljstvo, a ima dojam da nije puno dobila zauzvrat. Mediji pišu kako je Kate dobra osoba, ali ne želi da je iskorištavaju. Dodaju kako je Kate znala da će Meghan biti kritikovan nakon što se na balkonu palače na ceremoniji Trooping the Color pojavila u haljini golih ramena, ali odlučila ju je ne upozoriti.

– Mogla je spasiti Meghan od neugodnosti, ali nije ništa rekla – otkriva isti izvor.

Tvrde kako Kate ima dojam da se slika o savršenoj kraljevskoj vojvotkinji na kojoj je radila godinama sada stavlja u drugi plan, a prvi plan je rezervisan samo za Meghan koja i ne pazi toliko na pravila.

Meghan je sve češće u društvu kraljice, no pravila koja važe u tim situacijama, očito još nije savladala. Ovih je dana prvo snimljena kako na jednom događaju Royal Ascot ćaska s kraljicom, a potom joj okreće leđa dok razgovara s svojim suprugom. Ni jedna ni druga gesta ne priliče dok je neka osoba u društvu s kraljicom. Kate joj to može objasniti, no pitanje je hoće li…