Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Quentin Tarantino priprema film o čuvenom serijskom ubici iz Hollywooda

Charles Manson

Slavni američki reditelj Quentin Tarantino napisao je scenarij i krenuo sa pripremama za snimanje filma o događajima koji su prije 48 godina potresli svijet. Riječ je o Charles Mansonu, muzičaru i vođi okultne hippy komune “Family” (“Porodica”), koji je 8. avgusta 1969. naredio svojim sljedbenicima da napadnu na vilu u Benedict Canyonu u Los Angelesu.

Grupa naoružanih osoba likvidirala je svo četvoro ukućana, među njima i jednu od najčuvenijih i najljepših glumica tog vremena, 26-godišnju Sharon Tate, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće. Svirepo ubijena glumica bila je supruga jednog od vodećih holivudskih režisera Romana Polanskog.

Kasnije se pokazalo da je ovo bilo samo jedno u seriji ubistava koja je organizovao Charles Manson. Rođen 1934. godine, on je do 1969. najveći dio dotadašnjeg života proveo po zatvorima i popravnim ustanovama. Umišljao je kako će ubistva potaknuti apokaliptični rat između američkih crnaca i bijelaca.

Manson je uhapšen i na suđenju proglašen krivim te presuđen na smrt. Kazna je, zbog uvođenja privremenog moratorijuma u Kaliforniji, preinačena na doživotni zatvor, koga Manson i danas (u 84-toj godini života) izdržava u državnom zatvoru Corcoran. Postao je jedan od najpoznatijih i najzloglasnijih ubica 20. stoljeća.

Glavne uloge u Tarrantinovom filmu predviđene su za Margot Robbie i Brad Pitta.