Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Raspjevani junaci: Od margine do glavne bine” na regionalnoj turneji sa grupom Kal

u ritmu pistaljke

Na tribinama će govorit predstavnici lokalnih romskih udruženja, s ciljem razmjene iskustava o problemima koji prate kako uzbunjivače, tako i romsku zajednicu kao manjinsku grupu u društvu. Nakon debata, održaće se koncerti

Portal Pištaljka se udružio sa Romskim kulturnim centrom i Asocijacijom mladih Roma AKSIOM na projektu “Raspjevani junaci: Od margine do glavne bine” radi širenja ideje uzbunjivanja u romskoj zajednici koja je jednako ranjiva kao i uzbunjivači. Ova inovativna saradnja koja kombinuje muziku, novinarstvo i aktivizam potrebna je da bi se obje grupe izborile za pravedniji položaj u društvu.

U okviru projekta “Raspjevani junaci: Od margine do glavne bine” organizovaće se regionalna turneja “U ritmu Pištaljke” tokom koje će se održati serija Pištaljkinih tribina i koncerata grupe Kal, najpoznatijeg romskog benda na Zapadnom Balkanu.

Na tribinama će govorit predstavnici lokalnih romskih udruženja, s ciljem razmjene iskustava o problemima koji prate kako uzbunjivače, tako i romsku zajednicu kao manjinsku grupu u društvu. Nakon debata, održaće se koncerti.

Projekat “Raspjevani junaci: Od margine do glavne bine” je podržan od strane British Councila, a realizuje se u okviru projekta “Kultura i kreativnost za Zapadni Balkan” (CC4WBs) koji finansira Evropska unija. Cilj ovog projekta je unapređenje dijaloga na Zapad kreativnog sektora i razvijanje njegovog potencijala za društveno uticaj u ovom regionu.

Tribine i koncerti održaće se:

U Nišu, 10. maja, u klubu Salun 1995 (Saloon 1995) od 19 časova;
U Skoplju, 11. maja u klubu Laboratorijum od 19 časova;
U Leskovcu, 12. maja u Domu kulture Roma od 14 časova;
U Sarajevu, 18. maja u klubu Jazbina od 19 časova;
U Bijeljini, 19. maja u Jelen pabu od 19 časova.

Ulaz je besplatan!