Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Naša proslavljena košarkašica

Razija Mujanović: Rastala sam se, muškarci – javljajte se!

raza
Foto: Story,hr

Razija je i otkrila, između ostalog, da se razvela te da traži novu ljubav

Jedna od najuspješnijih košarkašica s ovih prostora, Razija Mujanović, otvoreno i toplo govori o odrastanju, počecima i nenadmašnim uspjesima, ali i ljubavnim krahovima te sudskim nepravdama, no i dalje gaji nepresušnu vjeru u ljude.

Naša proslavljena košarkašica je i otkrila, između ostalog, da se razvela te da traži novu ljubav. Od Mirsada Brčanovića se razvela prije 15 godina. Razvod je, kako kaže, bio mučan i finansijski je oštetio.

– Nisam zbog toga izgubila vjeru u ljude, ali je sudstvo u Tuzli dosta nepošteno odradilo posao. Tada sam očekivala da će se vidjeti pravna država, ali to nije bilo tako. Nažalost, u Bosni i Hercegovini najvažnija je prva presuda, a nisam htjela uložiti žalbu na nju jer su odvjetnici komentirali da imam novca pa nema veze što je takva presuda. Trebalo me što više opelješiti. Bez obzira na sve, odlično živim i sretna sam. Imam divnu obitelj, braću, sestre, nećake, ali nemam svoju djecu. Nećaci su mi kao moja djeca. Sretna sam što imam i mnogo prijatelja, nisam od onih osoba koje tvrde da u životu možeš imati samo jednog prijatelja. Uvijek u ljudima gledam dobre strane, a životno je bogatstvo biti okružen dobrim ljudima. Stekla sam prijatelje od Bosne, Italije, Španije, Austrije do Brazila, kaže Razija za magazin Story.

Uprkos prvom lošem bračnom iskustvu, 2008. udala se za Idriza Gibanicu. A kako je s njim ubilo u braku kaže:

Nismo više zajedno! Jednostavno smo se karakterno mimoišli. Nismo imali nikakve posebne probleme, razišli smo se na civiliziran način.

Od Idriza se razvela prije tri godine.

Kaže da je i dalje otvorena za novu ljubav, ali je sada “opreznija”.

Na pitanje da li postoji neko pseban u njenoj blizini odgovara:

“Ne, ali muškarci – javljajte se”.