SHOWbuzz

Peter Phillips

Razvodi se omiljeni unuk kraljice Elizabete

11/02/2020

Savannah i Isla su veoma bliske sa svojim kraljevskim rođacima princom Georgeom i princezom Charlotte

Peter Phillips, unuk kraljice Elizabete razvodi se od svoje žene Autumn Phillips nakon 12 godina braka. Par ima dvoje djece, Savannu (9) i Islu (7).

Peter radi kao marketinški konsultant, svoju ženu Autumn (također konsultanticu) upoznao je na Velikoj nagradi Kanade u Montrealu, njenom rodnom gradu. Vjenčali su se 2008. godine. Časopis People je jednom prilikom istaknuo da je Peter, kad se rodio, bio peti u redu preuzeti prijestolje, ali sada kada je rođeno još nekoliko nasljednika, pao je na 15. mjesto.

Unatoč tome, Mirror piše da je Peter omiljeni kraljičin unuk.

Peter i Autumn nemaju kraljevske titule i ne smatraju se radnim članovima kraljevske porodice. Kraljica im je ponudila počasne titule, koje je princeza Anne (Peterova majka, kraljičina kći) odbila, pa su njena djeca Peter Phillips i Zara Tindall odrasli bez titule. Njihov otac, kapetan Mark Phillips, bio je običan čovjek kada se oženio princezom Anne, pa je i on odbio titulu od kraljice.

“Veoma sam sretna što su oba moja roditelja odlučila ne koristiti titule i što smo odrasli s mogućnošću raditi sve što želimo”, istaknula je Zara.

Savannah i Isla su veoma bliske sa svojim kraljevskim rođacima princom Georgeom i princezom Charlotte. Savannah je 2018. godine postala senzacija kada je prekrila Georgeova usta tokom godišnje manifestacije Trooping of the Colour.

Buckinghamska palača nije izdala službenu izjavu o rastanku, prenosi InStyle.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.