da li će reagovati RAK

Rijaliti emisija iz Srbije dotakla dno: Je li vrijeme da se zabrani u BiH

reality -srbija

I dok kod nas, manje više, sve ostaje na priči, podsjećamo da su, kako bi zaštitili maloljetnike od štetnih sadržaja na televiziji, u Crnoj Gori najavili ograničeno emitovanje rijaliti programa iz Srbije

Taman kad pomislite da ste vidjeli sve u životu, stigne demant iz tzv. “realiti emisija” koje se snimaju u Srbiji, te se putem raznih tv kanala emituju i na prostoru BiH.

Skupina moralno sumnjivih tipova koji mjesecima borave u zatvorenom prostoru u kojem je moguće vidjeti sve ono “čega se normalan stidi”, svakodnevica je u ovim tipovima emisija.

Scene u kojima možemo vidjeti šta se dešava u društvu koje je dosegnulo moralno dno, uz sve vrste psovki, fizičkih obračuna, seksualno eksplicitnih situacija i i mnoštvo drugih scena koje su u ne tako davna vremena bile nezamislive na tv ekranima, postale su svakodnevica u ovim vstama programa.

Na portalima je jutros osvanulo da se navodno tokom noći napravio korak više. Jedna od učesnica navodno je drugom nakon svađe šoljom razbila glavu, nekon čega je privedena u nekakvu vrstu “reality zatvora”!?

Uz neartikulisane zvukove, ta “takmičarka” navodno je pokušala izvršiti i samoubistvo, koje je, opet prema navodima medija koji prate ove emisije, spriječeno ulaskom obezbjeđenja.

Uz to se još dodaje da dotična takmičarka u emisiji učestvuje sa nedavno rođenom bebom!?

I dok kod nas, manje više, sve ostaje na priči, podsjećamo da su, kako bi zaštitili maloljetnike od štetnih sadržaja na televiziji, u Crnoj Gori najavili ograničeno emitovanje rijaliti programa iz Srbije.

Tu odluku je donijela Agencija za elektronske medije (AEM) Crne Gore, a na inicijativu “Media centra”.

Da li će se takva odluka donijeti i u BiH. To pitanje postavili smo Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH. Ovo je njihov odgovor:

Pitali smo RAK hoće li zabraniti rijaliti iz Srbije u BiH, evo odgovora