SHOWbuzz

optužbe za zlostavljanje

Reditelj filma “Bohemian Rhapsody” BAFTA oduzela nominacije

08/02/2019

Potvrđeno je da ostale nominacije za film još uvijek stoje, ukupno ih je sedam, među kojima i ona za najboljeg glumca Ramija Maleka koji je nedavno izjavio da mu "nije bilo ugodno raditi sa Singerom"

Reditelj filma “Bohemian Rhapsody” Bryan Singer ostao je bez nominacije na dodjeli nagrada BAFTA nakon optužbi za seksualno zlostavljanje.

“U svjetlu nedavnih, vrlo ozbiljnih optužbi, Bafta je obavijestila Bryana Singera da je njegova nominacija suspendovana. Bafta smatra da je navodno ponašanje neprihvatljivo i ne slaže se s njenim vrijednostima. To je dovelo do povlačenja nominacije Bryana Singera. Bafta uvažava odbacivanje navedenih optužbi od strane gospodina Singera te će zato suspenzija nominacije ostati na snazi dok se ne razriješe optužbe”, stoji u priopćenju Bafte koju je prenio Guardian.

Potvrđeno je da ostale nominacije za film još uvijek stoje, ukupno ih je sedam, među kojima i ona za najboljeg glumca Ramija Maleka koji je nedavno izjavio da mu “nije bilo ugodno raditi sa Singerom”.

Singera već dugi niz godina prate i priče nevezane za njegov uspjeh u Hollywoodu. Od samog početka karijere pratile su ga glasine o seksualnom zlostavljanju koje su bile toliko učestale da su studenti na Univerzitetu Južna Kalifornija potpisali peticiju da se njegovo ime makne s jednog programa (Bryan Singer Division of Cinema and Media Studies) koji se vodio na tom fakultetu.

Singer sve poriče.

“Posljednji put kada sam pisao o ovoj temi, Esquire se pripremao objaviti članak koji je napisao homofobni novinar čija bizarna opsesija mojim životom seže do 1997. Nakon što su pažljivo proučili činjenice i u obzir uzeli sumnjive izvore, Esquire je odlučio ne objaviti ovaj komad osvetničkog novinarstva. To nije zaustavilo autore da tekst prodaju Atlanticu. Žalosno je što je Atlantic toliko srozao standarde novinarskog integriteta. Ponovno sam prisiljen naglašavati da je ova priča gomila tvrdnji izvučenih iz lažnih tužbi grupe sumnjivih individualaca koji su spremni lagati kako bi dobili novac i pažnju. Nije iznenađenje da je s uspjehom filma Bohemian Rhapsody ovo homofobno blaćenje prikladno plasirano kako bi se okoristilo uspjehom filma”, napisao je u objavi na društvenim mrežama nakon posljednje optužbe.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.