"Forbes"

Najbogatija glumica na svijetu: U ljubavi joj ne cvjetaju ruže, ali u poslu…

reese witherspoon @reesewitherspoon
FOTO: Instagram / @reesewitherspoon

Njena firma stoji iza popularnih naslova kao što su ‘Gone Girl’, ‘Big Little Lies’, ‘Daisy & The Six’ i ‘Little Fires Everywhere’

Magazin “Forbes” objavio je listu najbogatijih žena u Americi. Oskarovka Reese Witherspoon zauzela je 59. mjesto, između kantautorke Dolly Parton i pjevačice i glumice Barbra Streisand.

Reese Witherspoon službeno je postala najbogatija glumica na svijetu prema magazinu “Forbes” i njeno bogatstvo se procjenjuje na 440 miliona dolara.

Oskarovka je pored glumačke karijere pokrenula producentsku kuću “Hello Sunshine” koja otkupljuje prava za filmsku i televizijsku adaptaciju popularnih romana.

Njena firma stoji iza popularnih naslova kao što su ‘Gone Girl’, ‘Big Little Lies’, ‘Daisy & The Six’ i ‘Little Fires Everywhere’.

Reese je pokrenula sopstveni posao jer je bila nezadovoljna ulogama koje su joj se nudile. Ujedno ovo je bio način da podrži kolege i glumice koje su željele drugačije likove da glume u filmovima i serijama. Kako je rekla, na početku su joj se svi smijali, ali je na kraju napravila imperiju. Prije dvije godine prodala je “Hello Sunshine” medijskoj kompaniji koju podržava za 900 miliona dolara. Danas posjeduje 18 odsto udjela u kompaniji.

Ona je i osnivač kluba čitalaca “Reese’s Book Club”. Dobila je 1,2 mliona dolara za glavnu ulogu i produkciju serije ‘The Morning Showa’ koja je dostupna na striming servisu Apple TV-u.

Nema sreće u ljubavi

Dok joj sa poslovne strane cvjetaju ruže, privatno nije imala toliko sreće. Početkom godine objavljeno je da se poslije 11 godina braka razvodi od supruga Jima Totha.

Ovo nije prvi bračni brodolom glumice najpoznatije po ulozi u filmu ‘Pravna plavuša’. Prvog supruga Ryana Phillippea upoznala je na proslavi 21. rođendana.

Vjenčali su se 1999. i dobili ćerku i sina. Par je 2006. podnio zahtjev za razvod i ubrzo su počela šuškanja da je Phillippe varao Reese s koleginicom iz filma ‘Stop-Loss’ Abbie Cornish.

Reese je poslije Ryana pronašla sreću s lovcem na talente Jimom Tothom (51) sa kojim je 2012. dobila sina. Supružnici su se upoznali na zabavi u 2010. ubrzo poslije razvoda sa bivšim mužem.