Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajlije će u najluđoj noći zabavljati Hari Mata Hari?

nova godina sarajevo

Sarajlije će na javnom dočeku Nove godine zabavljati Hari Mata Hari, saznaje „Dnevni avaz“. Nakon što je na dočeku 2018. Dino Merlin pjevao pred oko 100.000 ljudi, a lani Zdravko Čolić, također, ispunio Trg BiH, te tako u najluđoj noći naš grad učiniti centrom regije i šire, u Gradskoj upravi, koja je organizator, i doček 2019. s Harijem žele učiniti veličanstvenim.

Kako piše Dnevni avaz, ugovor s Harijem Mata Harijem trebao bi biti potpisan do petka, a još se dogovaraju završni detalji.

– Također, još nije određena ni tačna lokacija javnog dočeka 2019. Iako je prošle dvije godine to bio Trg BiH na Marijn Dvoru, za doček ove godine u opticaju je više lokacija u gradu i još se nije odredila konačna – rekao je „Avazov“ izvor.

Vjeruje se da će Hari Mata Hari uspjeti ponoviti Merlinov i Čolin spektakl, što je i cilj čelnika Grada, koji žele nastaviti tradiciju javnog dočeka Nove godine i zadržati poziciju najatraktivnije turističke destinacije za provod u najluđoj noći u ovom dijelu Evrope.

Navodno bi prije Harija trebale nastupiti još neke manje etablirane domaće grupe i pjevači. No, i o tom segmentu pregovori još traju, ali pravnom timu Grada najbitnije je da se na vrijeme potpiše ugovor s Harijem Mata Harijem, kako bi se moglo početi s pripremama i organizacijom najavljenog spektakla.

Također, kako nam je potvrđeno, pregovori su vođeni i s „Bijelim dugmetom“, te se između te grupe i Harija odlučilo za Harija. Navodno bi „Bijelo dugme“ moglo nastupiti na dočeku naredne godine.