Umro u Londonu

Šeikov sin se predozirao na orgijama, danas mu klanjali dženazu (FOTO)

dze

Bio je modni dizajner i vlasnik odjevne marke za muškarce, a zastave u Emiratima tri će dana biti spuštene na pola koplja

Sin arapskog šeika Sultana bin Muhammada Al Qasimija, koji vlada gradom Sharjahom u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, pronađen je mrtav. Šeik Khalid bin Sultan Al Qasimi iznenada je u Londonu preminuo u 39. godini, a od njega se oprašta modni svijet.

Iako detalja nema, njegov tim preranu smrt opisao je kao nenadanu i tragičnu. Bio je modni dizajner i vlasnik odjevne marke za muškarce, a zastave u Emiratima tri će dana biti spuštene na pola koplja.

U međuvremenu su procurili detalji o njegovoj smrti. Prema neslužbenim informacijama koje je objavio The Sun, 39-godišnji dizajner je preminuo od posljedica uzimanja droge na druženju koje su nazvali – orgijama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli MARIANO VIVANCO ? (@marianovivanco)

“Imali su zabavu na kojem su se neki gosti drogirali i imali seks. Sumnja se da je šeik Khalid iznenada preminuo zbog uzimanja droge. Osim policijske istrage, naručena je i ona interna, a osoblju je naređeno da ne pričaju s medijima”, rekao je izvor The Sunu.

Izvor tvrdi i kako su u penthouseu modnog dizajnera u Knightsbridgeu pronašli narkotike. Detektivi njegovu smrti zasad vode kao “neobjašnjenu”, a zasad još niko nije uhapšen.

“Nevjerovatno puno je radio i bio je jako talentiran. Bio je predivna osoba”, izjavio je Khalidov bivši poslovni partner Elliot Frieze.

Njemu je danas u UAE klanjana dženaza kojoj je prisustvovao i njegov otac.

Šeik Khalid je rođen u Sharjahu ali je već s devet godina preselio u London, gdje je pohađao prestižnu školu Tonbridge u Kentu. Godine 2008. lansirao je vlastitu modnu marku Quasimi Homme, prošle je godine otvorio trgovinu u Londonu, a izlagao je i na Sedmicima mode u Parizu te na Bliskom istoku.

Inače, šeik Sultan bin Muhammad već je izgubio jednog sina. Godine 1999. njegov najstariji sin, tada 24-godišnji Mohammed, umro je od predoziranja heroinom. Pronađen je na podu kupaonice u svom londonskom domu, okružen iglama.