SHOWbuzz

Sejo Sexon: Nele uvijek može da se vrati u Zabranjeno pušenje

20/08/2017

Gostujući po srbijanskim medijima, frontmen benda Sejo Sexon (Davor Sučić) odgovarao je na brojna pitanja, a među njima je uvijek i ono neizbježno: Postoji li šansa da se Nele Karajlić vrati u staro ‘Pušenje’ i sa Sejom opet zapjeva na sceni?

Nenad Janković, inače poznatiji kao dr. Nele Karajlić, danas ima svoj bend sličnog naziva “No smoking orchestra”, koji je devedestih godina prošlog vijeka, nakon odlaska iz Sarajeva, osnovao sa Emirom Kusturicom.
A na pitanje koje javnost u regionu stalno golica, Sejo Sexon je odgovorio:

– Ne znam za beogradsko „Zabranjeno pušenje”. Emir Kusturica ima bend koji se samo slično zove, ali oni sviraju potpuno drugačiju muziku. To je kao da poredite „Rolingstonse“ i „Džipsi kingse“. Mada, često smo se šalili da ćemo mi uzeti solo i refren, a njima dati tekst i uvod. Razišli smo se jer mi ne želimo neku stadionsku priču niti nam je cilj da imamo veliki profit. Ali, otvoreni smo za nove ideje, tako da Nele uvijek može da se vrati, mada sam siguran da bi on to želio. Kod mene je još uvijek njegova radna knjižica, kao i svih ostalih članova benda koji su iz njega otišli iz ovih ili onih razloga..

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.