Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Teodosić ipak propušta Evropsko prvenstvo u košarci

srbija-finska-teodosic

Kapiten reprezentacije Srbije, Miloš Teodosić neće nastupiti na predstojećem Evropskom prvenstvu (Eurobasket 2017), prenosi Anadolu Agency (AA).

Košarkaški savez Srbije je saopćio kako hronična povreda lista, zbog koje je propustio dio priprema i sve dosadašnje trening utakmice tima, ne može da bude u potpunosti zaliječena do početka takmičenja u Turskoj, pa su selektor Aleksandar Đorđević i Miloš Teodosić, posle konsultacija s medicinskim timom reprezentacije i LA Klipersa, zajednički donijeli ovu odluku.

”Nažalost, povreda koja muči Tea, ne dozvoljava mu da do Evropskog prvenstva bude maksimalno spreman. To je procena našeg medicinskog tima, ali i ljudi iz LA Klipersa. Moramo da vodimo računa o zdravlju igrača i doneli smo zajedničku odluku da Teodosić preskoči predstojeće takmičenje” izjavio je selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Đorđević je dodao kako je riječ o igraču ”koji je godinama maksimalno posvećen reprezentaciji i njegova želja da igra je uvijek bila velika”.

”Nažalost, u ovoj situaciji, želja nije dovoljna. Ovo je veliki hendikep za tim, ali nastavljamo dalje sa istim ambicijama“, kazao je Đorđević.